Digitale Gemeente Houten

Kunstenaars in actie in Makeblijde

donderdag 16 mei 2002 - Bron: Makeblijde

Van 1 tot en met 9 juni vindt er op het terrein van Tuinarchitectuurpark Makeblijde een kunstmanifestatie plaats, waarbij vijf gerenommeerde kunstenaars ieder hun eigen ruimtelijk kunstwerk in de openbaarheid gaan ontwerpen en uitvoeren . Tijdens deze manifestatie kunnen de bezoekers zien hoe een kunstwerk tot stand komt, van het begin tot het eind.

De kunstenaars die aan dit project meewerken zijn de volgende: Da van Daalen, Adri de Fluiter, Eric van Hoorn, Roel Teeuwen en Corrie van de Vendel. Alle kunstenaars hebben ervaring met het werken aan ruimtelijke objecten in het bijzijn van bezoekers. Tijdens deze manifestatie zullen ze ook een lezing geven over hun werk en de ideeën erachter.

De kunstenaars laten zich inspireren door de omgeving, in dit geval dus Tuinarchitectuurpark Makeblijde. De een zal werken in steen, de andere zal gebruik maken van wilgentakken. Niet alleen het materiaal, maar ook de stijl van de kunstenaars is zeer uiteenlopend.

Deze manifestatie is vernieuwend en een must voor iedereen die geïnteresseerd is in kunst. Het is immers nog niet voorgekomen dat deze vijf kunstenaars op dezelfde locatie tegelijkertijd aan het werk zijn.

Ook de locatie op zich is zeer bijzonder. Tuinarchitectuurpark Makeblijde is een uniek park waar u de vernieuwing op het gebied van tuin en landschapsarchitectuur kunt zien en ervaren. Gerenommeerde tuinarchitecten en hoveniers hebben hier hun driedimensionale visitekaartje neergelegd. Belangrijk is het concept achter iedere tuin, de visie die eraan ten grondslag ligt en de wijze waarop die vervolgens is vormgegeven en gerealiseerd. Makeblijde laat door middel van tuinen zien dat het vak van hovenier een specialisme is. De uitvoering van een ontwerp staat of valt met een zorgvuldige realisatie.

Kortom: het wordt een manifestatie die in alle opzichte vernieuwend en zeer interessant is.

Voor vragen of extra informatie:
Tuinarchitectuurpark Makeblijde
Oud Wulfseweg 3
Tel. 030-6365272
Fax 030-6365279
www.makeblijde.nl
park@makeblijde.nl

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2002 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).

Zoekwoorden:

Deel: ' Kunstenaars in actie in Makeblijde '
Lees ook