Kunstetiketten Romero Britto op Camparifles tijdelijk in Nederland


VUGHT, 20111121 -- Campari heeft ter gelegenheid van haar 150-jarig bestaan door de bekende Braziliaanse kunstenaar Romero Britto een nieuw etiket voor haar flessen laten ontwerpen. De flessen worden in een gelimiteerde oplage geproduceerd en worden daardoor een collectors item.Deze speciale editie van Campari is beperkt verkrijgbaar bij Mitra.

Romero Britto is Braziliaans bekendste kunstenaar en geniet zo langzamerhand internationale faam. Met name in de Verenigde Staten is zijn werk een gigahype. Op de meest in het oogspringende locaties in down town New York zijn enorme Britto-opbjecten verrezen die het kolossale straatbeeld een vrolijke en speelse touch geven.

De kunstenaar put voor zijn ontwerpen uit de graffiti, popart en het kubisme. Britto gebruikt kleurrijke en vrolijke motieven, vaak met vlinders, vogels en katten. Z'n ster is nog altijd rijzende. Nadat hij in 1988 uit Parijs vertrekt naar de Verenigde Staten, komt hij in contact met grote merken en werkt onder meer in opdracht van Disney, Audi en FIFA. Hij beschildert auto's, gebouwen en zelfs een vliegtuig. Britto's werk wordt wereldwijd steeds bekender en hij heeft inmiddels geëxposeerd in meer dan 100 landen.

De ontwerpen van Britto vinden hun weg via een geschenkenlijn naar onder andere beeldjes van katten, tassen en koffiemokken, exclusieve theepotten en portemonnees.
Het werk van Romero Britto is daarmee voor het grote publiek bereikbaar geworden. Meer informatie: arthouse-online.nl

De Braziliaan Britto ziet zichzelf als ambassadeur van positieve verandering. Zijn levenservaring en afkomst spelen hierin een belangrijke rol. Hij wil bijdragen aan het leven van anderen. Romero Britto gebruikt daarom zijn kunst, tijd en middelen om ruim 250 goede doelen te helpen en zo zijn steentje bij te dragen aan een betere wereld.


Deel: ' Kunstetiketten Romero Britto op Camparifles tijdelijk in Nederland '
Lees ook