gemeente amersfoort

persbericht

amersfoort, 5 januari 2009

nummer: 1

kunstkijkroute 'made in vathorst'
kunstenaars vathorst kunnen zich aanmelden

dit jaar willen het informatiecentrum vathorst en cultuurhuis de kamers de kunstenaars van vathorst de gelegenheid bieden hun werk gedurende een dag per maand te vertonen aan het grote publiek. deze dag maakt deel uit van de kunstkijkroute die iedere derde zondag van de maand in heel amersfoort plaatsvindt. de eerste kunstkijkroute in 2009 vindt plaats op 18 januari a.s. in vathorst biedt het informatiecentrum vathorst die dag een podium voor de kunst. kunstenaars uit vathorst die willen exposeren kunnen zich voor 12 januari a.s. aanmelden bij het informatiecentrum.

aanmelden kunstenaars
kunstenaars die gebruik willen maken van dit unieke podium kunnen zich aanmelden bij het informatiecentrum vathorst. de aan te leveren kunst kan twee- en driedimensionaal zijn. voor de eerste kunstkijkdag op 18 januari kunnen kunstenaars (in brede zin) afbeeldingen en/of omschrijvingen van hun werk aanleveren voor 12 januari. een selectiecommissie bestaande uit vertegenwoordigers van de kamers, het informatiecentrum, stichting voor kunst en cultuur vario mundo en een kunstenaar uit vathorst bekijkt welke kunstenaars uitgenodigd worden om te exposeren. geselecteerde kunstenaars krijgen binnen enkele dagen bericht over de plaatsing. de bedoeling is dat het werk op zaterdagmiddag 17 januari of zondagochtend 18 januari voor 12.00 uur wordt geïnstalleerd in het informatiecentrum vathorst, veenslagen 2, 3825 rv amersfoort.

deelnemers kunnen afbeeldingen en/of omschrijvingen van hun werk aanleveren in het informatiecentrum vathorst, via telefoonnummer 033 - 451 10 12, of per e-mail tdemooy@vathorst.com.

alternatieve locaties kunstkijkroute
ook kunnen kunstenaars alternatieve locaties in vathorst opgeven waar zij hun kunst willen laten zien. dat kan zijn in het veld of in hun eigen atelier in vathorst. op die manier kan er per keer een route door vathorst ontstaan, die kunstliefhebbers kunnen volgen. deze route en overige informatie is daags te voren te vinden op www.kunstkijkroute.nl en in de boekjes van de stichting kunstkijkroute die onder andere verkrijgbaar zijn in het informatiecentrum vathorst en cultuurhuis de kamers.

openingstijden informatiecentrum
het informatiecentrum is op zondag geopend van 12.00 - 16.00 uur. informatie over eventueel andere in vathorst opengestelde ateliers kan men ook hier verkrijgen.


---

Deel: ' Kunstkijkroute 'Made in Vathorst' '


Lees ook