Gemeente Vlaardingen


30-07-2002

De Strip: ook deze zomer veel te zien en te doen
Te zien: schitterend Marokkaans aardewerk; portretten; videos en films; een Engels tapijt;
Te doen: kleien; videos maken; een vlot bouwen.

Wie zich deze zomer verveelt brengt een bezoek aan De Strip in de voormalige winkelgalerij aan de Floris de Vijfdelaan. Voor bewoners en andere geïnteresseerden!

Foto: klei mee en exposeer je eigen kunstwerk

De Strip is een kunstproject in de voormalige winkelgalerij (strip) aan de Floris de Vijfdelaan in de Westwijk. In opdracht van Waterweg Wonen en de gemeente Vlaardingen bedacht beeldend kunstenaar Jeanne van Heeswijk een ambitieus plan voor de leegstaande winkels. Daarvoor nodigde ze onder meer Museum Boijmans van Beuningen en Showroom MAMA uit Rotterdam uit. Deze hebben in De Strip een aantal tentoonstellingen ingericht en organiseren activiteiten voor wijkbewoners en andere geïnteresseerden. Ook deze zomer!

Museum Boijmans Van Beuningen
Sculpturen van Guido Geelen, Bertrand Lavier, Alan Mc Collum en Diet Wiegman uit de collectie Hedendaagse Kunst. Verder ook klassiek en eigentijds Marokkaans aardewerk, een museumcafé en een bookshop. Openingstijden: woensdag t/m zondag 12.00 - 18.00

MAMA / VVV
Een doe-het-zelf tentoonstelling. Er ligt een landschap van 1000 kilo klei. Ga zitten aan de klei-bar en laat je fantasie de vrije loop. Kneed, boetseer en klei. Klaar? Dan wordt jouw kunstwerk geëxposeerd in het kleilandschap.
Openingstijden: woensdag t/m zaterdag 12.00 - 18.00

Atelier 1
Niels Smits van Burgst schildert portretten van de hedendaagse mens in openbare ruimtes. Kom langs in zijn atelier met de kans uzelf later terug te zien in een van zijn schilderijen.
Openingstijden: zaterdag en zondag 14.00 - 18.00

Atelier 2
Met zijn project 'I came by boat' houdt Paul Cox zich al geruime tijd bezig met boten. Speciaal voor kinderen tussen 9 en 12 jaar organiseert Paul Cox een zomercursus vlottenbouwen. Op 7 middagen maakt hij met kinderen een supervlot. Dit wordt aan het eind feestelijk te water gelaten. Meer informatie? Breng een bezoekje aan zijn atelier.
Openingstijden: woensdag t/m vrijdag 10.30 - 16.00

Uit + Thuis videomagazijn
Bijzondere films en videos zijn te vinden in het videomagazijn van Peter Westenberg. Het thema voor de vakantiemaand augustus is Onderweg op de snelweg. Het magazijn heeft films uit de collecties van de Gemeentebibliotheek Rotterdam en de Filmfreak.
Openingstijden: woensdag t/m zaterdag 14.00 - 19.00

Vitrine Until we meet again
Het Engels Tapijt is een object van beeldend kunstenaar Tom Claassen. De vitrine is 24 uur per dag te bezichtigen.

Adres: Floris de Vijfdelaan 130 152 te Vlaardingen Kijk voor meer informatie op www.destrip-westwijk.nl

Deel: ' Kunstproject in voormalige winkelgalerij Vlaardingen '
Lees ook