Gemeente Leiden

KUNSTROUTE 2001

Op zaterdag 29 en zondag 30 september wordt door het Centrum Beeldende Kunst Leiden voor de zevende maal de KUNSTROUTE georganiseerd. De opening van de KUNSTROUTE 2001 wordt verricht door Eefje van Batenburg- Resoort, voorzitter van het Kunstenaarsplatform, en vindt plaats op vrijdag 28 september om 17.30 uur in De Waag, Aalmarkt 21.

De KUNSTROUTE 2001 is een gecombineerde atelier- en galerieroute door Leiden waarbij kunstenaars en galeries hun deuren openen voor het publiek. Het Centrum Beeldende Kunst organiseert dit evenement jaarlijks om Leidse kunstenaars en galeries de gelegenheid te geven zich op een persoonlijke manier te presenteren aan het publiek. Van 12.00 tot 18.00 uur worden bezoekers gastvrij ontvangen om een kijkje te nemen achter de schermen en kennis te maken met de kunstenaar en de wijze waarop een kunstwerk tot stand komt. Onder de deelnemers bevinden zich zowel gevestigde als beginnende kunstenaars. Deelname en bezoek aan de KUNSTROUTE 2001 zijn gratis.

Het startpunt van de KUNSTROUTE is het historische Waaggebouw. Hier wordt het werk van alle deelnemende kunstenaars en een selectie uit de galeries gepresenteerd. Het is een goede gelegenheid om in één keer een overzicht te krijgen van het werk van de Leidse deelnemers. Tevens kan de bezoeker hier met behulp van de folder met plattegrond die in de Waag en elders wordt uitgereikt zijn eigen KUNSTROUTE uitstippelen.

Dit jaar doen er ruim 10 galeries en 85 kunstenaars mee, waaronder: Arjenne Fakkel, Mary Geradts, Maurice Braspenning, Renata Bauer, Willem Breddels, Marijke Gerritsma, Wim Hoogstraten, Fitra Jaya, Lies Lantinga, Mariken Oltheten, Marie Oosterbaan, Resi van der Ploeg, Hans Dudart, Christiaan van Tol, Annemarie van der Vlist, Wik de Jong, Ben Geerts, Jacques Turk en Guido Winkler.

NEVENACTIVITEITEN
Aan de KUNSTROUTE is dit jaar weer een aantal bijzondere activiteiten gekoppeld: Voor de basisscholen in Leiden wordt op donderdag 27 en vrijdag 28 september een speciaal KUNSTROUTE programma georganiseerd. Aan dit educatief project zullen ruim 500 leerlingen deelnemen. Direct naast de Waag is een etalage van warenhuis Vroom & Dreesman speciaal ingericht door twee Leidse kunstenaars: Simone de Jong en Bernadette Drenth. Deze etalage is nog te zien t/m 7 oktober 2001. Er is in het informatiecentrum van park Cronesteijn een tentoonstelling te zien met werk van tien Leidse kunstenaars, onder de titel 'Poldergeest en andere landschappelijkheden'. In ateliercomplex de Kaasmarktschool heeft het Leidse kunstenaarsduo Kuiper & Vermaase speciaal voor de KUNSTROUTE 2001 een installatie gemaakt. Deze installatie bestaat uit een geluidscollage en een tentoonstelling.

Alle locaties zijn geopend op zaterdag 29 en zondag 30 september van 12.00 tot 18.00 uur.

Deel: ' Kunstroute 2001 in Leiden '
Lees ook