Ingezonden persbericht

Persbericht

Titel: Kunstroute Roermond op zondag 2 september van start.

Roermond, augustus 2001

Liefhebbers van kunst en cultuur opgelet!
Zondag 2 september aanstaande start de nieuwe opzet van de openstelling van professionele kunstenaarsateliers, galeries en andere culturele instellingen in de historische binnenstad van Roermond. De naam voor dit nieuwe initiatief is "Kunstroute Roermond". De Stichting Kunstroute Roermond nodigt belangstellenden van harte uit zich te laten verrassen door de diversiteit in het aanbod, met als extra aandachtpunt de bijzondere architectuur van verscheidene panden in het oude hart van de Christoffelstad.

Aan de Kunstroute Roermond nemen in het seizoen 2001-2002 elf professionele culturele instellingen deel. Op vier data kan het publiek in enkele ateliers van kunstenaars de sfeer proeven waarin de kunstwerken tot stand komen en tonen galeries en kunstuitlenen naast wisselende exposities hun vaste collectie. Het Stedelijk Museum organiseert tijdens de Kunstroute-dagen telkens een extra activiteit voor de bezoekers. Op de zondagen 2 september, 2 december in 2001 en 3 maart en 2 juni in 2002 zijn de deelnemende adressen te voet te bezichtigen.
Op 2 september vormt Theaterhotel De Oranjerie het startpunt van de Kunstroute. Hier zal het publiek verrast worden met een activiteit op het gebied van muziek, theater of literatuur. U kunt in het Stedelijk Museum de expositie "in statu nascendi" komen bekijken. De tentoonstelling vormt een artistiek commentaar op natuurgebied Isabellegreend. Speciaal voor de Kunstroute zijn de kunstenaars in het museum aanwezig om de expositie aan het publiek toe te lichten..
Met steun van de gemeente Roermond is er een fraaie brochure tot stand gekomen, waarin informatie over de deelnemers wordt verstrekt. In woord en beeld krijgt u een eerste indruk van hetgeen u bij de deelnemers kunt verwachten. Ook krijgt u een toelichting op enkele markante plekken in de binnenstad die u tijdens de Kunstroute zult tegenkomen. Een heldere plattegrond zorgt ervoor dat u niets kunt missen. Het is ook mogelijk om tegen een vergoeding de Kunstroute onder deskundige leiding van een stadsgids van de VVV af te leggen. De stadsgids zal aandacht besteden aan de diverse bouwstijlen in de historische binnenstad van Roermond. Indien u hier aan deel wilt nemen
dient u zich uiterlijk om 13.00 uur bij de receptie van het Theaterhotel De Oranjerie te melden. De kosten hiervoor bedragen fl. 7,50 per persoon (inclusief een consumptie).
Vanaf heden is de Kunstroutebrochure gratis verkrijgbaar bij VVV Roermond, de bibliotheek, het Stedelijk Museum en Theaterhotel de Oranjerie. Op de Kunstroute-dagen zijn de deelnemende culturele instellingen geopend van 13.00 tot 17.00 uur.

NOOT VOOR DE REDACTIE: NIET AFDRUKKEN S.V.P.

Deel: ' Kunstroute Roermond op 2 september van start. '
Lees ook