MADAME TUSSAUD

Kunstschilder Wim Mast de Gooijer als was in Madame Tussaud's

AMSTERDAM, 10 februari 2003 - Van dinsdag 11 tot dinsdag 25 februari schildert kunstenaar Wim Mast de Gooijer in Madame Tussaud's Amsterdam. Hij werkt aan een nieuw schilderij, terwijl zijn grote voorbeelden in was -Vermeer, Dali, Picasso en Brood- op hem toezien. Drie maanden voor Brood's dood maakten Wim en hij samen het doek 'Pas de Deux'. Het origineel is deze twee weken in Madame Tussaud's Amsterdam te zien. Bezoekers kunnen Wim's verrichtingen van dichtbij bewonderen en de schilder vragen stellen.

'Pas de Deux's is de laatste productie van Brood geweest. Daarna maakte hij nog wel tekeningen, maar geen schilderijen. Brood was met twee uur klaar, Mast de Gooijer's deel kostte drie maanden. Dichter Gerard Beense maakte er het gedicht 'Zo'n voiture van voorheen' bij, welke bij het doek te lezen is. Brood's bijdrage aan het doek bestond uit een zelfportret, waarvoor hij ondermeer een wasrek en pannenspons gebruikte. Al twee keer eerder zouden de twee schilders zijn samengekomen, maar door Brood's ziekte werd het tot mei 2001 uitgesteld. Toen de twee elkaar uiteindelijk ontmoetten in een atelier in Lelystad, zei Brood: 'Wim, ik ben écht ziek hoor'. Het werd een inspirerende ontmoeting, bij afscheid gaf Herman een kusje op het hoofd van Wim.

Madame Tussaud's Amsterdam steunt het initiatief met name omdat er vele invloeden in het werk van de schilder tot uiting komen waar de wassen grootheden mee te maken hebben. De presentatie van Wim Mast de Gooijer in Madame Tussaud's Amsterdam biedt daarbij het publiek een kijkje in de keuken van een hedendaagse kunstschilder die opmerkelijk en bijzonder werk maakt.

Noot aan de redactie:
Voor verdere persinformatie kunt u contact opnemen met: Madame Tussaud's Amsterdam, Brenda Serrée, Media & Celebrity Relations, brenda.serree@madametussauds.nl, tel. 020 5230620 / 06 55337612, fax 020 5230629.

Foto van 'Pas de Deux' met Wim Mast de Gooijer in Madame Tussaud's Amsterdam ook beschikbaar via ANP fotonet + DDC

Madame Tussaud's Amsterdam is zeven dagen per week geopend van: 10.00 uur t/m 18.30 uur (kassa sluit om 17.30 uur) Op Koninginnedag gesloten. Informatielijn: 020 5221010

10 feb 03 15:06

Deel: ' Kunstschilder Wim Mast de Gooijer als was in Madame Tussaud's '
Lees ook