Stadsdeel Amsterdam-Noord

10/3/2003 - MET DE KUNSTSCHOOLDAG BEGINT DE LENTE PAS ECHT

Op 21 maart organiseert Stichting JAM voor de veertiende keer de Kunstschooldag in Amsterdam. Om 10.00 uur vindt de feestelijke opening plaats in het NEMO. De wethouder van Cultuur, Hannah Belliot en theatergroep Pandemonia starten met een staaltje wetenschapskunst de Kunstschooldag 2003. Het publiek is vanaf 9.30 uur welkom bij de entree in het NEMO. Meer dan 7000 leerlingen en begeleiders bezoeken deze dag allerlei Amsterdamse kunstinstellingen, zoals musea en theaters. De Kunstschooldag stelt basisschoolleerlingen van groep acht in staat kennis te maken met de Amsterdamse kunstwereld.

Meer dan 7000 leerlingen en hun begeleiders bezoeken op vrijdag 21 maart drie verschillende voorstellingen. Ruim 45 instellingen werken op vrijwillige basis mee aan dit project, onder andere Carré, Melkweg, Filmmuseum, De Engelenbak, het Scheepvaartmuseum, Kleine Komedie, Marionetten Theater, NEMO, Bijbels Museum,Theater Kampina enz. Er is een grote variëteit aan muziek, film, poppentheater en dans geprogrammeerd. Een greep uit het programma: in Carré staat "Magic Unlimited". Zij zullen een wervelende illusie show geven. In de Melkweg is er flitsend optreden van rapper "Ali B" en in De Nieuwe Kerk krijgen de scholieren een rondleiding door de tentoonstelling "Stroganoffs".

Alle deelnemende scholen starten om 10.00 uur met het programma dat zo afwisselend en breed mogelijk is samengesteld. Daarna volgt er om 12.00 uur een bezoek aan theater of museum. Tenslotte eindigt het programma om 14.00 uur.

Met speciale Kunstschooldag vervoersbewijzen kunnen de deelnemers deze dag gratis met het openbaar vervoer van het GVB Amsterdam.

Dit jaar geeft de Stichting JAM een prachtig en leerzaam stripboek uit, gemaakt door Wim Stevenhagen met het scenario van Dick van den Heuvel.

Alle scholieren die meedoen krijgen dit stripboek.

De kunstschooldag is mogelijk dankzij de belangeloze medewerking van de Amsterdamse kunstinstellingen en financiële steun van de Gemeente Amsterdam, DMO, afdeling Kunst en Cultuur en de deelraden.

Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Stichting JAM Kunstschooldag, telefoonnummer 020-528 96 51.

Deel: ' Kunstschooldag in Amsterdam luidt de lente in '
Lees ook