Kunstveiling.nl start ook in België


Expansie Kunstveiling.nl naar België gevolg van groeiend aanbod aan betaalbare kunst

AMSTERDAM, 20150708 -- Kunstveiling.nl gaat de grens over met de lancering van een eigen online platform voor België. Depots van bedrijfscollecties, gemeenten en ex-verhuurinstellingen puilen uit door voorraden aan schilderijen en kunstvoorwerpen. Het is het resultaat van jarenlang verzamelen. Wat lang ongepast was, is nu goed bespreekbaar: instellingen gaan ontzamelen. Kunsthandel en veilingen spelen daarbij een belangrijke rol. Verzamelaars hebben afgelopen jaren de weg gevonden naar online veilingen als Kunstveiling.nl, een belangrijk verkoopkanaal voor kunst. Het bedrijf dat in 2010 werd opgericht door online entrepreneur en kunstliefhebber Arthur Brouwers, heeft vanuit Nederland nu ook de stap gezet naar de Belgische markt.

Kunstveiling.be zorgt ervoor dat kunst- en designvoorwerpen op efficiënte wijze nieuwe eigenaren krijgen. Op de site wordt kunst aangeboden in opdracht van diverse instanties door de veilingmeester, maar een groot deel wordt ook rechtstreeks aangeboden door particulieren, handelaren en verzamelaars. In tegenstelling tot Marktplaats en eBay reguleert Kunstveiling haar aanbod.

Een aantrekkelijk aspect is dat prijzen voor kunst op internet relatief laag liggen en dat maakt de drempel laag voor beginnende kunstkopers. "Veel klanten doen hier hun eerste aankoop", vertelt oprichter Arthur Brouwers. “Ons streven is om kunst te brengen waar het hoort, bij mensen thuis of op kantoor. Wij zien hoeveel vreugde mensen beleven aan het eigen bezit van een foto in kleine oplage, een uniek designobject of origineel schilderij.”
 
Kunstveiling.nl werd vijf jaar geleden opgericht en is een begrip onder online kunstkopers. De website heeft een bereik van meer dan 6.000 kunstliefhebbers per dag. Maandelijks worden via Kunstveiling.nl  al ruim 2.000 kunstwerken verkocht. Brouwers: “Wij merken al enige tijd een groei van het aantal klanten uit België. De toevoeging van Kunstveiling.be aan ons bedrijf is een antwoord op de belangstelling die wij constateren.”


Deel: ' Kunstveiling.nl start ook in België '
Lees ook