Gemeente Heerenveen

Persberichten

Kunstwerken rouleren in centrale hal gemeentehuis 10-7-2002
In de centrale hal van het gemeentehuis is vanaf maandag 8 juli twee weken lang het schilderij 'Vogelvlucht'van de kunstenaar Jan Loman te bezichtigen. Dat werk is onderdeel van de Noorderbreedte Collectie, een verzameling van 25 kunstwerken met als thema het landschap van Drenthe, Friesland en Groningen.

De collectie is onderdeel van het jubileumprogramma ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de stichting Noorderbreedte, uitgever van het gelijknamige tijdschrift dat de karakteristieke landschappen, de ontstaans- en bewoningsgeschiedenis en de grote verscheidenheid aan landschappen en regio's in Noord-Nederland belicht.

December vorig jaar besloot de gemeenteraad van Heerenveen deel te nemen aan de Noorderbreedte collectie door aankoop van een kunstwerk van kunstenaar Frank van Hemert. Daarvoor werd 15.000 beschikbaar gesteld.

Vanaf nu zal elke veertien dagen een ander werk uit de collectie in het gemeentehuis te zien zijn. Uiteindelijk, op 20 januari aanstaande, zal het werk van Van Hemert in Heerenveen arriveren. Zijn werk, een olieverf op linnen van 2 bij 2 meter met als titel: 'YOU/ME (mind of Tibet) komt dan op een vaste plek in de centrale hal.

Deel: ' Kunstwerken rouleren in centrale hal gemeentehuis Heerenveen '
Lees ook