Gemeente Voorburg-Leidschendam


Kunstzinnig cadeau voor Voorburgers

Persbericht: Leidschendam-Voorburg, 26 april 2002
---

Op woensdag 8 mei aanstaande onthullen wethouder Hans Beenakker van cultuur, voormalig wethouder Marianne Rookmaker en Luuk Vlek, voorzitter van de winkeliersvereniging Winkelcentrum Voorburg vier kunstwerken in de Voorburgse Herenstraat. Deze kunstwerken zijn een geschenk van het gemeentebestuur en van de winkeliersvereniging aan alle Voorburgers. Dit ter gelegenheid van de fusie van Voorburg met Leidschendam. De onthulling vindt plaats om 15.30 uur.

De kunstwerken zijn vervaardigd door de Voorburgse kunstenaars Josine Croïn, Erik du Chatenier, Guido Sprenkels en Pim van der Maas. De kunstwerken maken deel uit van een toekomstige beeldenroute door de Herenstraat van Voorburg.

De onthulling van de kunstwerken gaat vergezeld van een aantal bijzondere evenementen in de Herenstraat. Zo kan de jeugd vanaf 14.30 uur terecht bij kunstuitleencentrum in de Herenstraat voor het straattekenen onder leiding van de kunstenaars Marian van Ruiten en Rineke Kop. Ook is er een speciaal jazzprogramma onder leiding van de saxofonist Rolf Delfos. Tenslotte treedt vanaf 16.30 uur het jazzensemble `Quiet American op in Museum Swaensteijn.

Deel: ' Kunstzinnig cadeau voor Voorburgers '
Lees ook