expostbus51


MINISTERIE DEF

https://www.mindef.nl

MINDEF:KUSTWACHTCUTTER POEMA ONDERSCHEPT 280 KILO COCA.NE

PERSBERICHT

STAFOFFICIER COMMANDANT ZEEMACHT

CARA.BISCH GEBIED

01/10/99

De Kustwacht voor de Nederlandse Antillen en Aruba heeft op 30 september een .go-fast' onderschept bij Sint Maarten, met ongeveer 280 kilogram cocaïne aan boord. De twee bemanningsleden zijn gearresteerd. Het onderzoek is overgedragen aan het Openbaar Ministerie.

Tijdens een patrouille door de Kustwachtcutter Poema werd circa 13 km ten zuidwesten van Sint Maarten een onverlichte snelvarende go-fast (type Boston Whaler met 2 buitenboordmotoren van elk 150 pk) waargenomen. De go-fast ging richting de kust van Sint Maarten. De Poema lanceerde direct haar snelle RHIB (rigid hull inflatable boat) om de go-fast te volgen. De bemanning van de RHIB zag dat er twee personen aan boord waren, waarvan één een seinpistool in de hand had. Na enkele waarschuwingsschoten door de bemanning van de RHIB, vuurde de man met het seinpistool op de brandstoftank van zijn boot. De go-fast vloog direct in brand.

De Poema wist de brand met zijn bluskanon te blussen, terwijl de RHIB de twee personen (een Venezolaan en een Antilliaan) uit het water haalde. Bij onderzoek bleek dat er naar schatting 280 kilogram cocaïne aan boord was. Een onbekende hoeveelheid van de lading is verbrand.

De go-fast is door de Poema naar Great Bay gesleept. De go-fast met de lading en de twee personen zijn overgedragen aan het Openbaar Ministerie.

Voor nadere informatie kunt U contact opnemen met de Voorlichter van de Kustwacht NA&A,
LTZ2 OC Jhr. I.F. van Eijsinga, telefoon 436-7401

(FOTO BESCHIKBAAR)

01 okt 99 16:56

Deel: ' Kustwacht onderschept 280 kilo cocaine '
Lees ook