---

Ministerie van Defensie---

Kustwacht zoekt opvarende, vindt cocaïne

12-06-2002

De Kustwacht voor de Nederlandse Antillen en Aruba heeft in de nacht van maandag (10 juni) op dinsdag in de wateren rond Curaçao een uitgebreide zoektocht gehouden naar een opvarende van een omgeslagen vissersbootje. Aan de zoektocht deden zowel schepen als een helikopter mee. De vermiste opvarende werd niet gevonden, wel een reddingsvest en een tas met veertig pakjes, vermoedelijk cocaïne. Daarnaast heeft de Kustwacht in een op zich staande actie dinsdag ook nog gezocht naar een vissersbootje met motorpech.

De eerste melding van de omgeslagen vissersboot kwam maandagavond om kwart voor twaalf binnen bij het Rescue en Coordination Centre. Het betrof het vissersbootje "Polarsito NC390" dat was omgeslagen door een hoge golf waarbij de twee opvarenden overboord waren geslagen. Één opvarende wist zwemmend de kust te bereiken. Direct werd met een van de schepen van de Kustwacht een zoekactie gestart. Ook de reddingsdienst van Curaçao, de Citro, nam aan deze actie deel met twee reddingsboten. Later in de nacht werd tevens de Kustwachtcutter Panter ingezet en - bij voldoende daglicht - ook een helikopter van de Kustwacht. Deze meldde rond half acht ter hoogte van St. Michielsbaai ongeveer vijf kilometer uit de kust een oliedrum en een reddingsvest te hebben gezien. Een uur later werd ten slotte een zwarte handtas in het water gevonden. Bij nader onderzoek bleken hierin veertig pakjes, vermoedelijk cocaïne, te zitten. De tas woog ongeveer 45 kilogram.

Naast deze nachtelijke actie werd de Kustwacht voor de Nederlandse Antillen en Aruba in de loop van dinsdagochtend ingezet voor het zoeken naar een ander vissersbootje, de "Majet". Hiervoor werd de helikopter van de Kustwacht gebruikt, die het scheepje binnen een kwartier vond. Op aanwijzing van de heli werd de reddingsboot "Antje" van de Citro naar het met motorpech kampende vissersbootje gestuurd om het vervolgens naar Coral Cliff te slepen.

Zoekwoorden:

Deel: ' Kustwacht zoekt opvarende, vindt cocaïne '
Lees ook