Kwaliteitsslag taxichauffeurs positieve impuls voor de branche


VAN RHIJN TAXIVERVOER LEIDT ALS EERSTE CHAUFFEURS OP VOOR SPECIAAL VERVOER

DE MEERN, 20121031 -- Taxichauffeurs van Van Rhijn ontvangen aanstaande vrijdag hun MBO2 diploma Taxichauffeur aangevuld met vijf extra modules in de categorie ‘Doelgroepenvervoer’. De 43 chauffeurs onderscheiden zich daarmee in de markt; ze zijn de eersten in Nederland die het diploma, met extra Reinaerde modules, ontvangen na anderhalf jaar opleiding. Van Rhijn heeft de fiscale voordelen van de Wet Vermindering Afdracht en de subsidie van het Europees Sociaal Fonds gebruikt om, in samenwerking met Erkendopleiden.nl en zorgaanbieder Reinaerde, een accentverzwaring in de opleiding aan te brengen door extra doelgroep modules voor hun chauffeurs te ontwikkelen.

Van Rhijn is gespecialiseerd in speciaal vervoer en vindt het belangrijk dat de chauffeurs zich kunnen inleven in hun cliënten. “De extra modules in de MBO2 opleiding Taxichauffeur zorgen ervoor dat onze  chauffeurs van speciaal vervoer zich beter kunnen verplaatsen in de situatie van de cliënt. Dit geeft niet alleen de cliënten, ouders en verzorgers vertrouwen, de chauffeurs voelen zich ook zekerder omdat hij de juiste kennis in huis heeft om zijn cliënt goed te vervoeren,” vertelt Van Rhijn directeur Martijn van der Kroef.

Accentverzwaring

Voor het ontwikkelen van de extra modules heeft Van Rhijn contact gezocht met Erkendopleiden.nl en zorgaanbieder Reinaerde – de grootste AWBZ aanbieder van de provincie Utrecht. Van der Kroef: “Wij zijn vervoerder. Voor de accentverzwaring in de opleiding hebben we contact gezocht met Erkendopleiden.nl en Reinaerde. Erkendopleiden.nl is specialist op het vlak van ’t ontwikkelen van MBO-opleidingen en Reinaerde is ervaringsdeskundige daar waar het de doelgroep betreft. ”Samen met de afdeling ROOT (Reinaerde Opleiding Ontwikkeling Training) en Erkendopleiden.nl is de MBO2 opleiding Taxichauffeur aangevuld met 17 thema’s in vijf modules over de omgang met mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking, “en dat is nou nét hetgeen waaraan de chauffeurs behoefte hebben!”

Kwaliteitsslag

De opleiding van Van Rhijn heeft 18 maanden geduurd, met één of twee trainingsdagen per maand. Het traject is uitgevoerd door trainers van Erkendopleiden.nl en ROOT in samenwerking met ROC Nijmegen. Deze kwaliteitsslag is een positieve impuls voor de vervoersbranche waarmee de branche wordt versterkt en waarmee Van Rhijn zich in deze speciale vervoersbranche onderscheidt.

Primeur

Op vrijdag 2 november ontvangen 43 chauffeurs om 18:00 uur in het Carlton President hotel in Utrecht hun diploma en certificaat. Mede voor hen, maar zeker ook voor Reinaerde en Van Rhijn, is dit een bijzondere mijlpaal.

Over Van Rhijn Taxivervoer

Van Rhijn Taxivervoer verzorgt zakelijk en particulier personenvervoer in de regio Utrecht en omstreken. Van Rhijn is de grootste vervoerder voor de sector kinderen en jeugd met een meervoudig complexe handicap in de provincie Utrecht. Het wagenpark bestaat uit verschillende type voertuigen voor diverse soorten personenvervoer, waarvan 65 aangepaste voertuigen voor mensen met een lichamelijke beperking. Bij Van Rhijn werken zo’n 70 chauffeurs.


Deel: ' Kwaliteitsslag taxichauffeurs positieve impuls voor de branche '
Lees ook