Ingezonden persbericht


(persbericht)

Proeven op hoog niveau

Kwaliteitswijnen uit Duitsland en Spanje in restaurant Ciel Bleu

Op maandag 8 juli hebben liefhebbers van uitmuntende wijnen de gelegenheid tijdelijk in hoger sferen te verkeren. Ter gelegenheid van zijn 20-jarig bestaan, presenteert importeur Vinea Grootvriendt voor het eerst sinds twee jaar in Nederland een selectie Duitse en Spaanse wijnen van uitzonderlijke kwaliteit.
Als locatie is gekozen voor de twee sfeervolle Starlight-zalen van restaurant Ciel Bleu, gevestigd op de 23ste etage van het Okura Hotel, met een panoramisch uitzicht over Amsterdam.
De wijnen worden gepresenteerd in de vorm van een lopende proeverij langs vier tafels, elk met n wijnregio en los daarvan twee speciale, becommentarieerde proeverijen voor maximaal 12 personen.

Vinea Grootvriendt Belgi
Vinea Grootvriendt staat in de Benelux bekend als specialist op het gebied van Duitse en vooral Spaanse wijnen. Alle bekende en minder bekende regio's zijn in het assortiment vertegenwoordigd met kwalitatief hoogstaande wijnen, vaak verrassend qua prijsstelling en doorgaans uitstekend inzetbaar bij de maaltijd. Het afgelopen decennium kon Vinea Grootvriendt tijdens het Proefschrift Wijnconcours regelmatig meerdere prijzen in ontvangst nemen. Op 8 juli zijn de proeftafels gevuld met fraaie, zuivere wijnen uit de Moezel-Saar-Ruwer-regio en de absolute top uit de Spaanse gebieden Rioja, Ribera del Duero en Catalua.

Grand Concours Laurent-Perrier
Tijdens de proeverij kunt u bij de stand van Champagne Laurent-Perrier terecht voor een verkwikkend glas champagne en voor informatie over (deelname aan) het 4e Grand Concours Laurent-Perrier, de ultieme wijn-spijscompetitie voor Nederlandse restaurants.

Gezien het hoge kwaliteitsniveau van de wijnen wordt voor deelname een bijdrage van 15,= gevraagd. Dit bedrag ontvangt u terug wanneer u ter plaatse voor minimaal 1 doos wijn bestelt. Aangezien u uitsluitend op deze dag gebruik kunt maken van een aantrekkelijke korting op de prijzen per fles, loont dit zeer zeker de moeite!
Voor vakpers en professionals zijn er aan deze proeverij geen deelnamekosten verbonden.

Datum: maandag 8 juli

Tijd: 14:00 18:00 uur

Locatie:
Restaurant Ciel Bleu / Okura Hotel, Starlight-zalen Ferdinand Bolstraat 333
1072 LH Amsterdam

Inschrijving
Wilt u deelnemen aan deze proeverij, dan kunt u zich aanmelden bij The Wine & Food Association, tel. 020 625 12 98, fax 020 624 50 28, e-mail: winestone@wxs.nl


---

---
Niet voor publicatie / noot voor de redactie:
De proeverij stond eerder gepland op 24 juni, maar moest wegens familieomstandigheden worden uitgesteld.

Deel: ' Kwaliteitswijnen uit Duitsland en Spanje in restaurant Ciel Bleu '
Lees ook