L&H Voice Xpress Mobile Professional, spraakherkenning voor onderweg

Heemstede, 12 november 1999 - Advance Voice Technology (AVT) kondigt de beschikbaarheid van L&H Voice Xpress Mobile Professional aan, een aanvulling op de spraakherkenningsproductlijn van Lernout & Hauspie. Onderdeel van het pakket is de Olympus DS-150 Digital Recorder, een mobiel dicteerapparaat met de afmetingen van een gsm-telefoon en een gewicht van 60 gram. De recorder heeft een flashgeheugen van 8 Mb waarin de bezitter tientallen 'bestanden' kan inspreken met een totale duur van 75 minuten. Eenmaal in een PC geladen, wordt de ingesproken tekst automatisch door Voice Xpress Mobile Professional vertaald in leesbare tekst.
Tal van beroepsgroepen waarin veel 'buiten de deur' wordt gerapporteerd en gecorrespondeerd zullen baat hebben bij het gebruik van de L&H Voice Xpress Mobile Professional.

'Say what you see'
Met het pakket Voice Xpress Mobile Professional kan ook rechtstreeks op de PC ingesproken tekst worden vertaald in leesbare tekst ten behoeve van brieven, e-mails, memo's en rapporten. Ook herkent Voice Xpress Mobile Professional gesproken tekst die bedoeld is voor de besturing van nagenoeg alle Windows-toepassingen.
Het Voice Xpress Mobile Professional-pakket bevat voor dat doel een headset, een hoofdtelefoon-annex-microfoon met ruisonderdrukking, alsmede spraakherkenningsprogrammatuur en hulpprogramma's zoals L&H XpressRecorder voor het rechtstreeks dicteren op laptops.
Voor de besturing van de software via de functie 'Say what you see' spreekt de gebruiker de opdrachten in die hij of zij in de menu's en dialoogvensters ziet. De Natural Language Technology (NLT) die in Voice Xpress Mobile Professional is toegepast, maakt het mogelijk Microsoft Office 97- en 2000-documenten op te maken en te bewerken, door Internet Explorer 4.0 en
5.0 te navigeren en in honderden documenten standaardopdrachten te geven. Het inspreken kan dankzij NLT op een natuurlijke manier en op normale snelheid (tot 140 woorden per minuut) plaatsvinden. Door het 'Say it your way'-systeem leert het spraakherkenningsprogramma het persoonlijke taalgebruik van de gebruiker verstaan.
De bijgeleverde versie 4.0 van de software, brengt de trainingstijd terug tot een minimum van 5 tot 10 minuten. Dan kunt u al met het dicteren beginnen. De precisie van de spraakherkenning neemt toe met de mate van gebruik en kan oplopen tot 98 procent.
De woordenschat van Voice Xpress Mobile Professional bedraagt 260.000 woorden. Het systeem herkent cijfers, afzonderlijke letters, data en bedragen en is ook in staat nieuwe woorden zoals vaktermen en afkortingen te leren.
Voice Xpress Mobile Professional leert de spraak van verschillende gebruikers herkennen. Om elke stem op verschillende computers of binnen een netwerk te kunnen gebruiken, is er een import- en exportfunctie voor het overbrengen van ieders persoonlijke sprekersprofiel, waardoor de herkenningsprecisie behouden blijft.

Systeemvereisten
Om L&H Voice Xpress Mobile Professional te kunnen gebruiken is een systeem vereist met Windows 95/98/NT 4.0 (met SP-4 of hoger), Intel Pentium 233MHz processor met MMX-technologie, bij voorkeur Pentium II 266MHz processor, of vergelijkbaar, 64MB Ram (bij voorkeur 96MB) voor Windows 95/98 en 64MB of meer (bij voorkeur 128MB) voor Windows NT 4.0, 250MB vrije schijfruimte, Creative Labs Sound Blaster 16 geluidskaart (of daarmee compatibele geluidskaart voor 16-bits 22KHz opnamen), cd-rom, luidsprekers. L&H Voice Xpress Mobile Professional ondersteunt USB-microfoons voor het gebruik op notebooks. Deze microfoons zijn verkrijgbaar bij AVT. De L&H Voice Xpress Mobile Professional kost f 510,- exclusief btw.

Advance Voice Technology bv
Advance Voice Technology bv (AVT) is een zusteronderneming van Advance Technology bv, dat in Nederland sinds 1985 ervaring heeft opgedaan met producten voor spraakherkenning. AVT levert software en hardware die geschikt zijn voor alle vormen van spraakherkenning. AVT biedt zowel standaard- als maatwerkoplossingen en heeft overeenkomsten gesloten met toonaangevende producenten op het gebied van spraakherkenningstechnologie.

Dit persbericht en andere persinformatie van Advance Voice Technology kunt u ook vinden op de Advance Voice Technology website. Deze is te vinden op: https:// www.avt-lh.nl

Deel: ' L&H Voice Xpress Mobile Prof, spraakherkenning voor onderweg '
Lees ook