L&L schrijft documentatie bij medische applicaties van 3mensio


VEENENDAAL, 20090710 -- 3mensio Medical Imaging heeft vertaal- en tekstbureau L&L ingeschakeld om de gebruikersdocumentatie te schrijven bij de innovatieve medische applicatie 3mensio Valves die het bedrijf onlangs heeft ontwikkeld. De keuze voor L&L was makkelijk gemaakt omdat het vertaal- en tekstbureau ook de documentatie heeft geschreven bij eerdere applicaties van 3mensio.

3mensio Medical Imaging ontwikkelt applicaties waarmee tweedimensionale beelden zoals CTA-scans kunnen worden omgezet in 3D-beelden. De software van 3mensio maakt het mogelijk om de beelden vanuit diverse hoeken te bekijken, in te zoomen op specifieke gebieden en precisiemetingen te verrichten. Ook biedt de software workflows: wizards om medisch specialisten te ondersteunen bij hun analyses. Met behulp van de 3mensio-software verkrijgen specialisten de noodzakelijke gegevens om te beoordelen hoe de geplande operatieve ingreep het beste kan worden uitgevoerd en kunnen zij deze ingreep minutieus voorbereiden.

De applicatie 3mensio Valves is met en voor hart- en vaatchirurgen ontwikkeld. Met 3mensio Valves kunnen chirurgen zowel CTA-scans in 3D als ultrageluid- en XA-beelden bekijken. Zo kunnen zij beoordelen of voor patinten met een slecht functionerende hartklep een minder belastende procedure dan open hartchirurgie kan worden gebruikt om de hartklep te vervangen. Voor deze vaak kwetsbare patinten is het minder risicovol om de hartkleppen te vervangen met behulp van een katheter die via bloedvaten bij het sleutelbeen, het dijbeen of de ribben wordt ingebracht. Met 3mensio Valves beschikken specialisten over nauwkeurige beelden en betrouwbare metingen om te beoordelen of de anatomie van de aorta van de patint geschikt is voor deze procedure. 3mensio Valves zorgt er bovendien voor dat de procedure tot in detail kan worden voorbereid, waardoor complicaties en verrassingen tijdens de ingreep tot een minimum worden beperkt.

De applicatie 3mensio Vascular die 3mensio eveneens aanbiedt, betekent nog meer goed nieuws voor specialisten en patinten. Met deze applicatie kunnen vaatchirurgen beoordelen of een zwakke plek in de vaatwand (aneurysma) kan worden behandeld middels een zogenaamde EVAR-procedure. EVAR staat voor Endovasculaire Aneurysma Reparatie, een procedure waarbij een aneurysma via de liesslagader wordt hersteld. Dit is voor de patint een minder belastende ingreep dan de gangbare open buikoperatie. De EVAR-procedure is echter alleen mogelijk als de liesslagaders niet te nauw, niet te gekronkeld of niet te veel verkalkt zijn. Met de Vascular-applicatie kan elke bocht in de liesslagaders nauwkeurig worden bekeken en berekend, en kan de diameter van de slagaders over de hele lengte worden bepaald. Op basis van deze precisiemetingen kan worden beoordeeld of de EVAR-procedure mogelijk is en kan de ingreep minutieus worden voorbereid.

3mensio ontwikkelt gebruikersvriendelijke, innovatieve medische applicaties, maar weet dat de gebruiksvriendelijkheid van een applicatie medebepaald wordt door de meegeleverde gebruikersdocumentatie. Daarom schakelde het bedrijf L&L in om een nieuwe opzet te ontwikkelen voor de bestaande Engelstalige gebruikersdocumentatie en de documentatie aan te vullen met nieuw ontwikkelde functionaliteit. 3mensio was erg te spreken over het resultaat en de zelfstandigheid waarmee L&L de schrijfwerkzaamheden uitvoerde. Reden om L&L te vragen ook de documentatie bij de applicatie 3mensio Valves te schrijven.

Over 3mensio
3mensio Medical Imaging is een Nederlands bedrijf dat in 2003 is opgericht. Het bedrijf ontwikkelt medische beeldvormingssoftware die zich onder andere onderscheidt van de concurrentie door het feit dat de software op een gewone pc of laptop kan worden gedraaid.
Voor meer informatie kunt de website van 3mensio raadplegen: www.3mensio.com.

Over L&L (Languages & Localization)
L&L is een internationaal tekst- en vertaalbureau dat organisaties complete begeleiding biedt bij het schrijven van documentatie en het vertalen van technische teksten en software. L&L werkt voor klanten in diverse sectoren, zoals de IT, telecommunicatie, auto-industrie, financile dienstverlening, educatie/e-Learning, cartografie en communicatietechnologie voor de scheepvaart.
Voor meer informatie kunt u de website van L&L raadplegen: www.LandL.com.


3mensio Valves en 3mensio Vascular zijn geregistreerde merknamen van 3mensio Medical Imaging.

Deel: ' L&L schrijft documentatie bij medische applicaties van 3mensio '
Lees ook