DE FINALE:
LAATSTE CONCERT LA FONTEGARA AMSTERDAM

15 januari 2000 Waalse Kerk Amsterdam 20.20 uur
 

PERSBERICHT

DE FINALE, een afscheidsconcert na 20 jaar
La Fontegara Amsterdam.

De Finale

Het programma van het jubileumconcert bestaat uit hoogtepunten van het  Fontegara-repertoire. Zo zullen Middeleeuwse estampita"s, fantasieen uit de Engelse renaissance, Italiaanse en Franse baroksonates, maar ook 20e eeuwse muziek van Hindemith en van Willem Wander van Nieuwkerk uitgevoerd worden. Daarbij wordt het trio bijgestaan door Lucia Swarts, cello en Jacques Ogg, clavecimbel.

Jubileum CD
Ter gelegenheid van de Finale verschijnt er een CD met speciaal voor La Fontegara Amsterdam geschreven stukken van Jeff Hamburg en Willem Wander van Nieuwkerk op het label Maplehouse (MAP 002)

Reserveringen en
inlichtingen
Kaarten
en CD"s  (a f 20,-) kunnen
gereserveerd worden op de reserveringslijn 030-2442841. Inlichtingen
over La Fontegara Amsterdam: Saskia Coolen: 030-2436029, Peter Holtslag: 0049-4131-390920, Han Tol:071-5140279.

Het ensemble
La
Fontegara werd in 1980 opgericht door de blokfluitisten Saskia Coolen, Peter Holtslag en Han Tol. Sinds de oprichting is de bezetting ongewijzigd gebleven: een bijzonder feit!
Coolen, Holtslag en Tol
hebben naast hun concertactiviteiten allen posities als hoofdvakdocenten aan conservatoria van Amsterdam, Londen, Bremen en Hamburg. Na
20 jaar met veel plezier samengewerkt te hebben vindt een ieder dat het tijd wordt voor nieuwe activiteiten.

Het repertoire
Het
kwantitatief bescheiden historische repertoire voor deze bezetting leidde er toe dat veel ongebruikelijke bewerkingen gemaakt en uitgevoerd werden. Ook zijn er compositie-opdrachten verstrekt aan jonge Nederlandse componisten. Dit heeft er toe geleid dat het repertoire een doorsnede te zien geeft in de tijd: varierend van Middeleeuwse Estampita"s tot moderne 20e eeuwse composities.

Optredens en opnamen
Het
ongebruikelijke en verfrissende repertoire van La Fontegara Asmsterdam is tot ver over de landsgrenzen ten gehore gebracht. Naast bekendheid in eigen land, maakte het trio ook naam in Duitsland, Frankrijk, Engeland, Zweden, Denemarken, Oostenrijk, Zwitserland, Italie en Amerika. Opnamen werden gemaakt voor de Nederlandse omroepen, BBC, WDR en US National Radio. Daarnaast maakte La Fontegara Amsterdam enkele CD"s voor het label
GLOBE:
J.B.
de Boismortier Recorder Sonatas (GLO5033)
17th
century Italian Recorder Music (GLO5036)
Common
Grounds (GLO5112)

Deel: ' Laatste concert La Fontegara in Amsterdam '
Lees ook