Gemeente Geldrop


Publicatie Geldrop Actueel, 29 augustus 2001

LAATSTE KANS
VOOR EXTRA VOORDELIGE ZONNEBOILERS

Tot 1 oktober 2001 kunt u zich nog aanmelden voor de Actie Zonneboiler 2001. De Actie Zonneboiler is begin mei in samenwerking met Essent gestart. Bewoners van bestaande woningen kunnen zich aanmelden voor een zeer aantrekkelijke regeling ten behoeve van de aanschaf van een zonneboiler, eventueel in combinatie met een nieuwe HR-verwarmingsketel. Naast een gunstige aanbieding kunt u ook in aanmerking komen voor forse energiepremies, subsidies en een extra bonus door het Energie Prestatie Advies.

Voor een zonneboiler moet op het dak een zonnecollector geplaatst worden. Om het proces te vereenvoudigen heeft het college van burgemeester en wethouders besloten dat plaatsing van zonnecollectoren tot 4 m² een vergunningvrije bouwactiviteit is. Voor platte daken geldt dat de hoogte van de zonnecollector gekoppeld wordt aan de afstand van de dakrand tot de voorzijde van de zonnecollector. De plaatsing van zonnecollectoren op monumenten en in beschermde dorps-/stadsgezichten blijft bouwvergunningplichtig.

Indien u meer wilt weten over de actie en de aanbiedingen kunt u een informatiepakket opvragen bij het servicenummer van Essent: 0800-0073. Vraagt u dan naar het informatiepakket Actie Zonneboiler Noord-Brabant 2001. Hierin vindt u een aanmeldingsformulier voor de actie.

Deel: ' Laatste kans voor voordelige zonneboilers gemeente Geldrop '
Lees ook