Gemeente Deventer

Laatste open weekend, sluiting en nieuwe plannen van Historisch Museum De Waag

Historisch Museum De Waag sluit op 9 september om 17 uur zijn deuren voor ruim twee jaar. Dan start een grootscheepse restauratie aan het gebouw. Het museum kan twee jaar lang geen gebruikmaken van dit prachtige monumentale pand. De laatste dag van openstelling is De Waag gratis toegankelijk. Bij aanmelding vooraf kunnen bezoekers deelnemen aan een gratis rondleiding om en door het gebouw.

Vlak vóór de sluiting, op 8 september, is het Open Monumentendag en zijn zowel Historisch Museum De Waag als het Speelgoed- & Blikmuseum gratis toegankelijk. U dient wel een entreebewijs bij de kassa af te halen.

Extra rondleidingen

Bij de tentoonstelling ?De Waag Centraal? zijn gratis rondleidingen georganiseerd. Wegens de zeer grote belangstelling hiervoor worden op 9 september (de laatste open dag van De Waag) extra rondleidingen gepland. U kunt zich nog opgeven voor een rondleiding om 13 uur of om 15 uur. De rondleiding van 14 uur zit vol. Het is nodig zich hiervoor aan te melden bij het secretariaat van de musea, telefoon 693783.

Tijdelijk onderkomen

In afwachting van het besluit van de gemeenteraad van 25 september hoopt het museum zijn eerste tentoonstelling te openen op 22 november in het Historisch Museum Deventer, Grote Kerkhof 1, telefoon 693780.

Tentoonstellingen

Vanaf 23 november is de tentoonstelling Kiek Deventer te zien op het Grote Kerkhof. De tentoonstelling komt in samenwerking met het Deventer Dagblad tot stand en toont de persfoto?s van het afgelopen jaar. Vervolgens opent op 22 december de expositie Deventer Koek & Turkse Koffie. De tentoonstelling omvat 150 cartoons uit heel Europa (inclusief Turkije). Het centrale thema is ?Turkije dichter bij Europa?. Dit is een samenwerkingsproject van het evenementenbureau van de VVV en het Historisch Museum te Deventer.

Op 25 januari gaat het Historisch Museum officieel open met een nieuwe presentatie van de eigen collectie. Begin 2004 heropent het Historisch Museum in De Waag.

Spreekuur

Door de sluiting van De Waag houden de gemeentemusea op 5 september voorlopig hun laatste maandelijkse spreekuur. Het eerstvolgende spreekuur is op 12 december in de Openbare Bibliotheek aan de Brink.

Deel: ' Laatste open weekend Historisch Museum De Waag Deventer '
Lees ook