Tweede en laatste Star Wars-trailer in 'Shownieuws' van Hart van Nederland

Vrijdag 12 maart tussen 22.30 en 23.00 uur, brengt SBS 6 in het 'Shownieuws' van 'Hart van Nederland' wederom de Nederlandse televisieprimeur van de tweede trailer van de film 'Star Wars, The Phantom Menace'. Langzamerhand begint de klok af te tikken tot de datum van wat de grootste première van de afgelopen jaren wordt genoemd. De verwachtingen zijn hooggespannen. Gaat 'Star Wars, The Phantom Menace' 'Titanic' van haar troon stoten als grootste blockbuster aller tijden? Jarenlang voerde 'Star Wars' de lijst aan, tot 'Titanic' avond na avond nieuwe kijkers trok. De hype rond de nieuwste Star Wars-film is echter van ongekend niveau, zodanig dat kenners verwachten dat 'The Phantom Menace' alle records gaat verbreken!

De slimme reclamecampagne rond de nieuwste Star Wars-cyclus is zeer effectief. In Amerika maken fans al plannen om een maand van te voren voor de bioscoop te bivakkeren ten einde kaartjes voor de première te bemachtigen. Dat via het mondelinge circuit de jubelende reactie van Steven Spielberg op de proefvertoning bekend werd, was daarbij zeker niet nadelig. Het plot van de film wordt echter angstvallig geheim gehouden. Af en toe sijpelt er een nieuwtje tussendoor, zoals het feit dat Liam Neeson één van de dragende rollen voor zijn rekening neemt. Voor de fanatieke fans zijn deze karige kruimeltjes informatie echter nauwelijks genoeg om de dagen tot de première door te komen, vandaar dat er lustig over het verhaal wordt gespeculeerd, zowel op het Internet als in de overige media.

Wat echter al wel bekend is, is dat de film geen vervolg is maar een 'prequel'. 'The Phantom Menace' vertelt de geschiedenis van Anakin Skywalker, de vader van Luke. Luke Skywalker was, voor niet-ingewijden, de held uit de eerste cyclus. Anakin is nog een kind als 'The Phantom Menace' begint, maar zijn macht is al aanzienlijk. Van jongs af aan vertoont Anakin al een grote vaardigheid met het beheersen van 'De Kracht'. Een eigenschap die hem spoedig tot een speelbal van twee strijdende partijen zal maken. Een machtige Jedi-ridder neemt de jongen onder zijn hoede, maar alleen de jonge Obi-Wan Kenobi (een karakter dat een belangrijke rol speelt in de eerste cyclus) onderkent het grote gevaar dat in dit nog onschuldige kind schuilt. Ob-Wan is er echter van overtuigd dat zijn begeleiding Anakin voldoende zal afschermen van de duistere kant die in 'De Kracht' schuilt. Daarmee neemt de jonge Jedi-ridder een uiterst zware taak op zich, aangezien Jedi's traditioneel worden opgeleid door de oude, ervaren leermeester Yoda. En dat terwijl kwade machten in de schaduwen liggen te wachten tot het moment dat zij de jonge leerling met de duistere kant kunnen verleiden.

De eerste trailer liet al een veelbelovend staaltje zien van de verbluffende special effects en prachtige vormgeving die 'The Phantom Menace' te bieden heeft. Ook bij de tweede trailer kunnen liefhebbers hun vingers aflikken aan de oogstrelende effecten, die George Lucas tot zijn handelsmerk heeft gemaakt. De film zelf zou echter wel eens alle verwachtingen kunnen overtreffen. We zullen er in Nederland nog even op moeten wachten. De film gaat hier pas in het najaar in première.

Deel: ' Laatste Star Wars-trailer in 'Shownieuws' SBS6 '
Lees ook