PERSBERICHT 29 april

Laatste voorronde WORD SLAM

De Schrijversschool houdt deze maand de laatste voorronde voor de Word Slam van 2001/2002. Reeds zeven finalisten zijn bekend. Op 7 mei zal daar de achtste aan worden toegevoegd.

Word Slam is het spraakmakend interactieve Open Podium van de Schrijversschool; een avond vol verrassingen! Het publiek bepaalt welke schrijver / woordpunniker / maanzieke dichter / kommaneuker / liedjesvertolker / rapper / et cetera, de hoofdprijs - een vurrukkuluke fles wijn - verovert.

Word Slam staat onder de bezielende leiding van stadsdichter Bart FM Droog geassisteerd door de lieftallige Fräulein Elke Schick Michiel Rasker is, wegens de tour van Meindert Talma door Zambia, huispianist en applausmeter.

De finale vindt plaats op dinsdag 4 juni waar de winnaar de Word Slam Trofee 2002 verovert.

De Word Slam of Poetry Slam is een verschijnsel overgewaaid uit Amerika, Engeland en Duitsland. In Nederland zijn de Slams inmiddels ook zo populair dat er op 16 mei voor het eerst een landelijke finale plaatsvindt in Nijmegen: de Grand City Slam. Vertegenwoordigers uit Arnhem / Nijmegen, Amsterdam, Groningen, Heerlen / Weert en Eindhoven gaan dan de literaire strijd aan. Groningen heeft de beste deelnemers van het vorig seizoen afgevaardigd: Sieger M. Geerstma, Piet Oosterheerd, Matty de Vries en Sjef Weller.

Achtste voorronde Word Slam:
plaats: Literair Lokaal, De Schrijversschool, Oliemulderstraat 51, Groningen datum: dinsdag 7 mei
aanvang: 20.30u
entree: ¬ 3,00*

*Kunstencentrum- OB-kaarthouders, krijgen 25% korting op de entreeprijs

Deel: ' Laatste voorronde WORD SLAM Groningen '
Lees ook