DERNIÈRE ORFEO ED EURIDICE OP 10 AUGUSTUS 2012


BAARN, 20120725 -- De laatste voorstelling van de succesvolle opera Orfeo ed Euridice vindt plaats op vrijdag 10 augustus. Deze zogenaamde ‘dernière’ betekent de definitieve afsluiting van deze zeer goed bezochte openluchtproductie in en op de vijver van Paleis Soestdijk. Theatergezelschap De Utrechtse Spelen heeft de voorstelling in 2011 en 2012 meer dan 60 keer opgevoerd en daarbij ruim 90.000 bezoekers ontvangen.

Vrijdag 25 mei 2012. ging de opera Orfeo ed Euridice (1762) van Christoph Willibald von Gluck in de regie van Jos Thie in reprise in en op de vijver van Paleis Soestdijk. Solisten Gary Boyce (Orfeo), Darryl Taylor (Orfeo), Stefanie True (Euridice), Kitty de Geus (Euridice) en Ilse Van De Kasteelen (Amore), de dansers en het jonge internationale koor werden opnieuw begeleid door het barokorkest Concerto d’Amsterdam onder leiding van Hoite Pruiksma. De geplande speelperiode is in juni met tien extra voorstellingen verlengd tot 8 augustus. Vrijdag 10 augustus is Orfeo ed Euridice definitief voor het laatst op Soestdijk te zien. De kaarten voor deze datum zijn inmiddels in de verkoop.

Kaartverkoop
De kaartverkoop loopt via www.deutrechtsespelen.nl. Busreizen via orfeo.theater-express.nl
Toegangsprijs vanaf € 53,00. CJP/Studenten € 17,50.
De prijs bezichtiging door Paleis Soestdijk voorafgaand aan de voorstelling bedraagt € 10,00 p.p.
Een tweepersoonspicknicktas is te bestellen voor € 37,50.

Speeldata
Orfeo ed Euridice is te zien op dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag t/m 10 augustus. Aanvang voorstelling: 21.30 uur. Einde voorstelling: 23.30 uur.

Credits
Solisten: Orfeo - Gary Boyce, Darryl Taylor, Euridice - Stefanie True, Kitty de Geus, Amore - Ilse van de Kasteele
Barokorkest: 29 leden van Concerto d’Amsterdam
Koor: 22 jonge (inter)nationale zangers en zangeressen
Regie: Jos Thie
Muzikale leiding: Hoite Pruiksma


Deel: ' Laatste voorstelling opera Orfeo ed Euridice op Paleis Soestdijk '
Lees ook