Gemeente Maassluis

27-8-2001

Laatste zomeravondconcert op de beiaard van de Groote Kerk

Zaterdag 1 september vindt het laatste beiaardconcert in de serie zomeravondconcerten plaats. Stadsbeiaardier Gerard de Waardt speelt van 19.15 tot 20.00 uur op de beiaard van de Groote Kerk. Het zomeravondconcert staat in het kader van het cultuurthema "Havens en Heerlijkheden " gedeeltelijk in het teken van muziek over water, zeelieden en schepen.

Vanwege het grote succes in voorgaande jaren zijn ook dit jaar weer alle zomeravondconcerten gecombineerd met een concert uit de serie orgelconcerten in de Groote Kerk.
Jan Jansen, organist te Utrecht, speelt op het prachtige Garrels-orgel een afwisselend programma met werken van o.a. Bach en Mendelssohn. Tevens speelt hij in de
Reger-cyclus de Koraalfantasie " Wachtet auf, ruft uns die Stimme ". Het orgelconcert begint om 20.15 uur en een toegangsbewijs kost f.10,= en voor houders van een Pas 65 of CJP f. 7,50. Op 1 september is ook de beklimming van de toren weer mogelijk. Wie nog niet eerder de toren heeft beklommen kan een kijkje nemen in de toren als de beiaard aan het spelen is. De ruimte waar de beiaardier zijn zitplaats achter het stokkenklavier heeft is groot. Een ideale plek- zo blijkt steeds weer - om groepen mensen te ontvangen voor een bezoek aan de beiaard. Bezoekers kunnen zich melden tussen 18.45 en19.00 uur aan de voet van de toren, achter de Groote Kerk.
Uit veiligheidsoverwegingen zijn aan de rondleiding enkele spelregels verbonden. Zo is de minimum leeftijd voor het beklimmen van de toren vastgesteld op 8 jaar. Kinderen van 8 tot 14 jaar mogen uitsluitend onder begeleiding van een volwassene de toren beklimmen.

Zoekwoorden:

Deel: ' Laatste zomeravondconcert op beiaard Groote Kerk Maassluis '
Lees ook