Ingezonden persbericht

Lage intensiteit laser licht versnelt genezing

Low Intensity Laser Therapie is een nieuw en effectief wapen in strijd tegen RSI en artritis en sportblessures

TILBURG, 20040722 -- Low Intensity Laser Therapie (LILT) is een nieuwe techniek om ontstekingen en blessures veel sneller te laten genezen. LILT stimuleert het zelfherstellend vermogen van het lichaam door middel van (infra)rood licht en infrarode laserstralen. De lichaamscellen absorberen deze lichtsoorten en zetten deze om in biochemische energie, waardoor pijn vermindert en genezing versnelt. Low Intensity Laser kan in belangrijke mate bijdragen aan het verkorten van genezings- en arbeids-ongeschiktheidstijd en bij het terugdringen van medicijngebruik. Een belangrijk gegeven hierbij is de ongecompliceerde uitwendige behandeling die geen pijn veroorzaakt. Het is bovendien niet giftig en er zijn geen bijwerkingen.


Low Intensity Laser is een wetenschappelijk geteste behandelmethode. De eerste onderzoeken dateren al van 1950. De bakermat van LILT ligt in Oost Europa en Rusland. Inmiddels wordt deze veelbelovende ontwikkeling in de gezondheidszorg ook in Amerika en West Europa in toenemende mate toegepast.

Veel klachten aan gewrichten, spieren, pezen, weefsel en huid kunnen met deze techniek succesvol behandeld worden. LILT is ook bijzonder effectief bij chronische blessures.

Er zijn in de afgelopen jaren bijna 2500 wetenschappelijk studies gepubliceerd en 200 "double blind" studies gedaan die de postieve werking van LILT aantonen. In 2003 is het BioFlex systeem goedgekeurd door de Amerikaanse FDA, (Food en Drug Administration) als effectieve methode voor de behandeling van o.a RSI, pijnklachten en artritis.

Essential Elements opende begin dit jaar een praktijk voor deze therapeutische laserbehandelingen in Tilburg. Essential Elements is een van de eersten in Nederland die met de BioFlex methode werkt. Eigenaresse Jo-ann van de Bolt wil ambassadeur zijn voor de toepassing van Low Intensity Laser in de gezondheidszorg. In haar praktijk maakt zij gebruik van het wereldwijd gepatenteerde BioFlex systeem ontwikkelt door de Canadese chirug Dr. Fred Kahn.

In Dr. Kahn's kliniek in Toronto zijn in de afgelopen jaren meer dan 25.000 patienten behandeld met een succesfactor van negentig procent. Geavanceerd computersoftware bewaakt en regelt de output van de flexibele lichtunits. Elke behandeling wordt nauwkeurig op de client afgestemd. Dit maakt deze methode uniek en zo buitengewoon effectief

Het is Van der Bolts streven om Low Intensity Laser voor iedereen bereikbaar en betaalbaar te maken en zo een bijdrage te leveren aan een betere gezondheidszorg.

Meer informatie is te vinden op de website van de praktijk:http//www.essentialelements.nl
Informatie over BioFlex en Dr Kahn treft u op de website van Meditech Canada:http//www.meditech-bioflex.com
Veel algemene informatie over Therapeutische laser vindt u op:http://www.laser.nu

Deel: ' Lage intensiteit laser licht versnelt genezing '
Lees ook