Lagotronics introduceert 'magic wand' in attractie Toverland, Sevenum


Lagotronics en Toverland bundelen krachten

SEVENUM, 20080428 -- Lagotronics staat reeds jaren bekend als een pionier in de ontwikkeling van nieuwe technieken voor niche markten. Na baanbrekende ontwikkelingen in de jaren '90 op het gebied van LED verlichting en de aansturing daarvan, heeft Lagotronics nu het LagoTRIG systeem geintroduceerd. De meest recente toevoeging op deze productlijn; de Magic Wand is op 26 en 27 april 2008 in gebruik genomen in een nieuwe attractie in Toverland, Sevenum. De attractie het 'Het Toverhuis van Toos' maakt intensief gebruik van deze baanbrekende technologie.

Lagotronics installeerde een omvangrijke installatie in het Toverhuis van Toos, waar bezoekers door een toverstaf te richten op een 'doel' (target) een reactie kunnen ontlokken. Deze reactie wekt de indruk dat het toverstafje daadwerkelijk magische krachten bezit. Magische krachten waarmee bijvoorbeeld decor-onderdelen beginnen te bewegen en andere interactieve reacties genitieerd worden. Zo kan het lijken dat door toedoen van de toverstaf een pot op het vuur begint te koken of een kikker uit een regenton gekropen komt. Hoe? Het LagoTRIG systeem.

Het LagoTRIG systeem maakt het mogelijk om middels een computer (gekoppeld aan de 'doelen') een reactie te besturen. Deze reactie kan zeer divers zijn. Onder meer bewegingen, geluidsfragmenten afspelen en het schakelen van verlichting behoren tot de mogelijkheden.

Deze attractie is de derde LagoTRIG installatie in kort tijdsbestek. Installaties in o.a. Isla Magica in Sevilla Spanje en Europapark in Rust (nabij Frankfurt) in Duitsland gingen de attractie in Toverland voor. De attractie in Toverland is echter de eerste die gebruik maakt van de toverstaf als richtapparaat.

Toverland en een toverstaf zijn natuurlijk uitstekende partners aldus de directie van Toverland; "Zlf kunnen toveren is een ultieme droom voor Toverland, per slot van rekening schuilt er in elk kind (en in menig volwassene...) een heks of tovenaar."

Toverland omschrijft de attractie als volgt:

Bezoekers kunnen in het nieuwe Toverhuis met een toverstaf in de hand zelf de meest magische effecten tevoorschijn toveren.

Het toverplezier start al vr binnenkomst van het Toverhuis. De gordijnen gaan open en dicht, op magische wijze verschijnt een kat of kan een spin plotsklaps naar beneden kruipen. Eenmaal in het huis komt men in de garderobe en kan vervolgens slaapkamer, keuken, woonkamer n tuin bezoeken.

Richt de toverstaf op het bed en laat de wijzers van de wekker ronddraaien of het bed bewegen. Tientallen potten, mobielen en kristallen kunnen borrelen of van kleur veranderen en de klapperende Toverkist geeft zijn geheim misschien wel prijs. Laat je verrassen door de uil in de vogelkooi of lees de overheerlijke recepten in het grote Toverboek.

Natuurlijk mag in een Toverhuis de humor niet ontbreken. Buiten in de tuin, waar de was te drogen hangt en de planten op magische wijze snel kunnen groeien, is een effect vol humor te vinden. Hoog boven op het dak is een landingsbaan voor heksen aangelegd. Als de Toverstaf op de juiste manier wordt gebruikt, verschijnt een heks, die vervolgens een scheetje laat, dat de rokken laat opwaaien.

Meer informatie over de attractie en hoe de toverstaf gebruikt wordt zie: www.lagotronics.nl of www.toverland.nl


Deel: ' Lagotronics introduceert 'magic wand' in attractie Toverland, Sevenum '
Lees ook