NED KANKERBESTRIJDING KWF

Lance Armstrong's Ride for the Roses in Amsterdam

Amsterdam, 28 juli 1999

Voor de tweede maal wordt de Ride for the Roses in Nederland georganiseerd. De start is op zondag 29 augustus 1999. De Ride for the Roses is een charitatieve fietstocht ten bate van de Nederlandse Kankerbestrijding/Koningin Wilhelmina Fonds (KWF) naar voorbeeld van het initiatief van Lance Armstrong. In 1997 organiseerde The Lance Armstrong Foundantion in Armstrong's woonplaats Austin de eerste Ride for the Roses. In 1998 werd dit initiatief succesvol door de Stichting Ride for the Roses ten bate van de Nederlandse Kankerbestrijding in Nederland geïntroduceerd.

Het concept van de Ride for the Roses bestaat uit de deelname van bekende (oud-) wielrenners, sporters en prominenten gekoppeld aan de .gewone' fietstoerist. Voor de toerist is het de uitdaging om eenmaal in hetzelfde peleton te fietsen met de vedetten van vroeger en vandaag.

In 1999 is op 29 augustus de start en de finish van de Ride for the Roses in het Velodrome Amsterdam. Naast vele prominenten, sporters (Gianni Romme en Rintje Ritsma) en (oud-) wielerprofs zullen wielerkampioenen als Erik Breukink, Gerrie Knetemann, Leontien van Moorsel en Jan Janssen meefietsen. De tocht kent twee afstanden. Een cyclosportieve tocht van 120 kilometer en de toertocht van 45 kilometer. De cyclosportieve tocht wordt verreden onder politiebegeleiding over een afgezette weg. Aan de Ride for the Roses zullen naar schatting meer dan 2.500 wielrenners deelnemen.

Ambassadeurs van de Ride for the Roses zijn Hein Verbruggen, Joop Atsma, Leo van Vliet, Peter Post, Erica Terpstra, Dries van Agt en Erik Breukink.

De organisatie van de Ride for the Roses wordt mede mogelijk gemaakt door de hoofdsponsors Giant en Shimano en de partners Het Parool, Fiets, Noordzee FM, NOC.NSF en de KNWU. Het inschrijfgeld bedraagt ü50,-- voor de 120 km tocht en ü15,-- voor de 45 km tocht. Inschrijven is mogelijk door te bellen met 020 4083033 of via internet www.rftr.nl.

Deel: ' Lance Armstrong's Ride for the Roses in Amsterdam '
Lees ook