LANCERING CHELLO BROADBAND SERVICE:
REVOLUTIE IN EUROPEES INTERNETGEBRUIK

Nieuwe portal en features onthuld bij start in vijf Europese landen

Amsterdam, 24 maart 1999 - Tijdens een wereldwijde mediaintroductie heeft chello broadband n.v (chello), Europa's belangrijkste aanbieder van breedband-internetdiensten, het revolutionaire ontwerp onthuld voor haar nieuwe poort met exclusieve mogelijkheden voor breedbandtoegang, evenals haar plannen voor het aanbieden van diensten aan abonnees in heel Europa. Deze langverwachte premiŠre vond plaats onder leiding van chello's pas gevormde topmanagementteam, waaronder Mark Schneider (chairman van chello broadband n.v. en chairman/CEO van chello's moedermaatschappij UPC), Iain Osborne (managing director, marketing and sales van chello) en Sudhir Ispahani (managing director technology and operations).

"De sleutel tot het succes van chello is het vermogen om toegang tot internet gemakkelijker dan ooit te maken met de meest geavanceerde en complexe technologie", zei Sudhir Ispahani. "Ons top-technologieteam heeft AORTA ontwikkeld, Europa's eerste breedbandnetwerk en de grootste caching-service van Europa. De technologie die chello heeft ge‹mplementeerd houdt in dat AORTA altijd voldoende bandbreedte-capaciteit heeft om klanten snelle, betrouwbare service te bieden."

chello vision, een revolutionaire nieuwe gebruikersinterface die tijdens de mediaintroductie werd getoond, is een tv-afstandsbediening op het computerscherm, waarmee surfen op internet net zo eenvoudig is als zappen op tv. De 3D-afstandsbediening van chello vision past zich aan aan de gebruiker terwijl deze navigeert door de uitgebreide informatiekanalen van chello. Het maakt ook het op en neer scrollen van bladzijden overbodig. Gebruikers kunnen met ‚‚n klik op een knop van kanaal wisselen en vrijelijk bewegen over internet. Dit betekent onder meer dat iemand die online aan het winkelen is, kan omschakelen naar het laatste nieuws en sport en weer terug.

"chello heeft internet tot een aangename ervaring gemaakt voor iedereen", zegt Iain Osborne. "Wij willen het navigeren over internet zo gemakkelijk mogelijk maken. Daarom hebben wij chello vision ontwikkeld, waarmee onze chat-pagina's, zoekmachines, nieuwsgroepen en e-mail vanuit ‚‚n pagina toegankelijk zijn."

Hij gaat verder: "Broadband heeft ons hierbij geholpen. De extra snelheid en bandbreedte betekent dat we features en inhoud kunnen ontwikkelen die met een inbel-service onmogelijk zouden zijn. chello heeft drie jaar ervaring met breedband in Europa en heeft een topteam samengesteld, waarin technische expertise en visionaire creativiteit zijn samengebracht om te garanderen dat onze klanten vandaag al alle internetdiensten van morgen in huis hebben.

chello's breedband-internetservice is nu beschikbaar in delen van Nederland, Noorwegen, Frankrijk, Belgi‰ en Oostenrijk. Deze service, waarvoor geen inbelverbinding per telefoon nodig is, komt volledig tegemoet aan de groeiende vraag van de Europese consument naar een supersnelle en kwalitatief hoogwaardige toegang tot internet, gecombineerd met een aantrekkelijke inhoud en een vast waar-voor-uw-geldtarief. Met meer dan honderd afgesloten contracten voor de levering van inhoud, is chello's portal klaar om uit te groeien tot de spannendste interactieve plek op internet.

Mark Schneider: "Ik ben nog nooit zo enthousiast geweest over een onderneming als ik nu ben over chello en haar toekomst. chello is een vast onderdeel van UPC's drievoudige strategie. Deze strategie houdt in dat we via de kabel door heel Europa ge‹ntegreerde televisie, telefonie en internetdiensten aanbieden. Ik ben zeer verheugd vandaag bij de lancering te kunnen zijn en chello live te zien gaan in vijf Europese landen. Ik zie uit naar de expansie, verder Europa in".

Marktleider Î Europa's grootste breedbandbereik
chello is een pionier in de breedbandindustrie, namelijk de eerste onderneming die breedbanddiensten in heel Europa aanbiedt. De onderneming verwacht het gebruik van internet in Europa een enorme impuls te geven door toegang tot internet te bieden tegen een vast tarief (ca. 40 euro per maand), via een pc die aan een kabelmodem wordt verbonden, gekoppeld aan de voordelen van haar speciaal ontwikkelde pan-Europese netwerk AORTA en haar lokale content. chello ging in februari op spectaculaire wijze van start in Nederland en Belgi‰ toen twee van haar breedbandkabelpartners, respectievelijk United Telekabel Holding en TVD-Radio Public, daar haar diensten begonnen aan te bieden. Met de lancering van vandaag schiet chello onmiddellijk naar de eerste plaats in de markt, met meer dan 22.000 chello-abonnees via haar kabelpartners in Nederland en Belgi‰, Noorwegen (Janco Multicom) en Frankrijk (M‚diar‚seaux). Dankzij deze partnerships heeft chello het grootste breedbandbereik in Europa, met meer dan 500.000 huishoudens die al voor chello zijn ingericht, en nog eens 2,5 miljoen huishoudens die voor het eind van het jaar klaar moeten zijn voor chello.

Geavanceerde inhoud en kwaliteit
Naar verwachting zullen er in het jaar 2000 320 miljoen internetgebruikers zijn, en 720 miljoen tegen 2005. Tegen dat licht vertegenwoordigt chello de nieuwe generatie internet-service providers die het internetten naar een nieuw, supersnel niveau tillen. Het aanbod van chello stelt kabelexploitanten in staat hun abonnees real-time toegang tot internet en een hele nieuwe wereld aan entertainment en informatiediensten te bieden. chello biedt een heel scala aan diensten van topkwaliteit, met inbegrip van nieuwe vormen van entertainment en communicatie, interactieve spelletjes en verdere inhoud in de landstaal. Bovendien kunnen abonnees toegang krijgen tot e-mail- en e-commercetoepassingen via een eigen poort. Enkele van de meest belangrijke, volledig ge‹ntegreerde inhoudpartners van chello zijn onder meer de ITN en Euronews video- en nieuwskanalen, CBS Marketwatch financieel nieuws, CNN, Accuweather, e-commerce met Barnes & Noble, Cyberian Outpost, N2K (Music Boulevard), Frontstage, FogDog Sports en nog veel meer.

Eenvoudige toegang tot technologie van wereldklasse Op technologisch front loopt chello voorop dankzij haar unieke AORTA-netwerkinfrastructuur Î Europa's eerste breedbandnetwerk en de grootste pan-Europese gedistribueerde cachingdienst.. AORTA is ontworpen door enkele van de beste netwerkspecialisten ter wereld, en geen andere onderneming in Europa kan zo'n uitgebreide netwerkarchitectuur of gegarandeerde bandbreedte aanbieden. Met AORTA is het mogelijk pakketten multimedia, tekst en voice data met zeer hoge breedbandsnelheden direct naar de pc van de consument te sturen. Om er zeker van te zijn dat de service van chello constant op dit kwaliteitsniveau blijft, heeft chello samen met topspelers uit de industrie zoals Cisco, Sun Microsystems, Inktomi en Hermes Euro Railtel, een nieuw breedbandlaboratorium gevormd. Dit moet ervoor zorgen dat de normen binnen deze industrie voortdurend worden verbeterd en dat AORTA ook in de toekomst qua technologie het neusje van de zalm blijft bieden.

chello-abonnees hebben zeer gemakkelijk toegang tot deze toptechnologie. Goed getrainde en ervaren chello-technici komen bij iedere abonnee persoonlijk alle hardwareverbindingen maken, de software installeren en het systeem testen en demonstreren.

Over chello broadband n.v.
chello broadband is de eerste en meest toonaangevende Europese full service provider voor breedbandinternetdiensten tegen een vast tarief. chello heeft het grootste bereik in Europa en heeft zich ten doel gesteld de consument 24 uur per dag via supersnelle kabelmodems de allernieuwste internet-diensten en breedbandinformatie te leveren Î gegarandeerd zonder telefoonkosten. chello levert turnkey-systemen aan kabelexploitanten in heel Europa.

chello broadband, een volle dochter van United Pan-Europe Communications (UPC), heeft zijn hoofdkantoor in Amsterdam en vestigingen in Londen, Parijs, Wenen, Brussel en Oslo. Met haar onge‰venaarde communicatiediensten levert chello broadband via de kabel m@ximum Internetââ tegen minimale kosten.

chelloââ is een geregistreerd handelsmerk van chello broadband n.v.

Over United Pan-Europe Communications n.v.
United Pan-Europe Communications n.v. (UPC) (NASDAQ UPCOY - AEX UPC), met het hoofdkantoor in Amsterdam, is een van de meest innovatieve breedbandcommunicatiebedrijven in Europa. Het is eigenaar en operator van de grootste particuliere pan-Europese groep van
breedbandcommunicatienetwerken. UPC levert kabeltelevisie-, telefonie-, Internet- en programmeerdiensten. Het beschikt over gevestigde multi-servicecommunicatiesystemen in 10 landen in Europa en in Isra‰l. Op
30 september 1998 bereikten de netwerken van UPC circa 4,9 miljoen huishoudens. Ze waren samen goed voor 3,4 miljoen abonnees, 14.000 telefoonlijnen en 13.800 breedbandinternetabonnees.

UPC levert voice-, video- en dataservices. Deze kunnen apart of ge‹ntegreerd worden aangeboden, zodat het mogelijk is tegemoet te komen aan individuele klantenbehoeften. Onlangs werden Priority TelecomÙ, haar CLEC en ge‹ntegreerde telefoniebedrijf en chello broadband n.v., haar bedrijf voor het leveren van hogesnelheidsbreedbandtoegang tot internet, gelanceerd.


-EINDE-

Deel: ' Lancering Chello Broadband Service '
Lees ook