Lancering DocuDoka met de Nederlandse première van Gringo Trails


AMSTERDAM, 20160610 -- Op vrijdag 17 juni lanceert het Volkshotel zijn eigen geëngageerde film- en discussieavond in Doka, gevestigd in de kelder van het Volkskrantgebouw. Met de titel DocuDoka wordt om de maand een actueel vraagstuk in het huidige mondiale tijdperk besproken aan de hand van een documentaire en speciale gasten. De eerste film die vertoond zal worden is Gringo Trails, een confronterende documentaire over de sporen die backpackers achterlaten tijdens hun reizen.

DocuDoka is een initiatief van het Volkshotel in samenwerking met Gasten in je Gezicht en Caribbean Creativity en zal bestaan uit meerdere filmreeksen waarin de nadelige gevolgen van globalisering onder de loep worden genomen. De eerste reeks gaat in op de impact van toerisme. Wat zijn de gevolgen van modern toerisme op mens en milieu?

De reeks over toerisme wordt vrijdag 17 juni geopend met de Nederlandse première van Gringo Trails. Deze film begint met de vraag: vernietigen toeristen de aarde? Antropoloog en filmmaker Pegi Vail laat in Gringo Trails zien hoe wereldwijd ooit afgelegen plekken nu worden overspoeld en veranderd door backpackers. Van de Boliviaanse jungle tot de Thaise feeststranden, en van de woestijn van Mali tot de bergen van Bhutan, traceert de film de vaak dramatische impact van toerisme op de lokale cultuur, economie en natuur in de afgelopen dertig jaar.

Het discussiepanel wordt deze avond gevormd door Inge Hermann, Associate Lector Ethiek & Toerisme aan de Saxion University of Applied Sciences, en een vertegenwoordiger van FAIRcity, een platform dat zich kritisch met de ontwikkeling van Amsterdam bezighoudt, inclusief de druk van toerisme in de hoofdstad. Beide sprekers zullen, na een korte presentatie, samen met de bezoekers in discussie gaan over de verantwoordelijkheid van toeristen en andere gasten (touroperators, reisorganisaties, programmamakers, etc.) op de bestemmingen die ze bezoeken.

Kaarten voor de eerste editie van DocuDoka kunnen voor 10 euro online besteld worden via https://bit.ly/docudoka1 of op de avond zelf voor dezelfde prijs aan de deur gehaald worden. Vooraf bestellen wordt aangeraden, aangezien er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar zijn. De film is in het Engels gesproken of met Engelse ondertiteling en de voertaal van de discussie zal ook Engels zijn.

DOCUDOKA #1: GRINGO TRAILS (ARE TOURISTS DESTROYING THE PLANET?)
20.00 Inloop
20.15 Introductie op de avond
20.30 Start Gringo Trails (79 min.)
22.00 Discussie
23:00 Napraten bij de borrel
00:00 Regulier Dokafeestje (tot 3:00)


TICKETS: https://bit.ly/docudoka1

MEER INFO & RSVP: www.facebook.com/events/482536525289822/


Deel: ' Lancering DocuDoka met de Nederlandse première van Gringo Trails '
Lees ook