Ingezonden persbericht


PERSBERICHT:

Lancering van:
"De Nederlandse Speelgoedroute"

Zaterdag 17 april zal Gedeputeerde van EZ, toerisme & recreatie van Gelderland, de heer Aalderink symbolisch het startschot geven van "de Nederlandse Speelgoedroute".

Vier Speelgoedmusea in de provincies Gelderland en Overijssel zijn een samenwerkingsverband aangegaan om te komen tot een voor Nederlandse begrippen unieke toeristische route in onze regio. De route zal de IJssel volgen van Arnhem tot Vorchten met o.a. de Hanzesteden Zutphen en Deventer. Op termijn hopen wij de route te kunnen uitbreiden tot het gehele stroomgebied van deze rivier. De vier musea hebben zich verenigd in de Stichting "De Nederlandse Speelgoedroute" om zo de initiatiefnemers te kunnen ondersteunen.

Waarom is deze Speelgoedroute nu zo bijzonder?

Er bevinden zich vier unieke Speelgoedmusea in onze regio welke elk op zijn eigen wijze het nostalgisch speelgoed aan de bezoekers presenteren. Dit zijn TV Toys museum in Dieren, Speelgoedmuseum Toy Gallery in Brummen, Speelgoedmuseum Deventer en het Poppenspe(e)l museum in Vorchten. Door de locaties van de vier musea worden potentiële bezoekers ook actief uitgenodigd om de route te volgen en komen zo ook in aanraking met de schitterende natuur in de IJsselvallei en Veluwezoom. Een bezoek aan een van de vier musea op de route is uitstekend te combineren met een bezoek aan één van de Hanzesteden of ander museum, dorp, stad of natuurgebied. Nostalgisch speelgoed spreekt diverse doelgroepen aan, kinderen, volwassenen, ouderen, verzamelaars maar b.v. ook buitenlanders. Ook maakt een bezoek aan Speelgoedmusea vaak onderdeel uit van educatieve lessen van scholen. Speelgoed is van alle tijden voor alle leeftijden en is daarmee een onderdeel van het historische en culturele erfgoed van Nederland.

De feestelijke start van de Nederlandse Speelgoedroute zal plaatsvinden in de Jaarbeurs tijdens de Verzamelaarsjaarbeurs in Utrecht op 17 en 18 april, deze beurs trekt in twee dagen ca 50.000 bezoekers/verzamelaars uit binnen en buitenland. De Jaarbeurs directie heeft ons een speciale ruimte toegezegd waar de vier deelnemende musea zich kunnen presenteren en waar de route is 'nagebouwd'.

Bij deze wil het Stichtingsbestuur u uitnodigen om op 17 april bij de opening van De Nederlandse Speelgoedroute aanwezig te zijn. Voor informatie of vragen kunt U bellen met 0313 490 885 (Paul van den Heuvel) of een e-mail sturen naar info@speelgoedroute.nl
Het startschot zal om 13.00 uur in hal 10 van het Jaarbeursgebouw gegeven worden. In de entreehal van de jaarbeurs (stationzijde) bevind zich aan de linkerkant het kantoor van de organisatie en perskamer, hier kunt U zich melden.

De Nederlandse speelgoedroute is mede mogelijk gemaakt door een substantiële bijdrage van de Provincie Gelderland en de inzet van de Stichting Hanzesteden.

Met vriendelijke groet,

Namens Stichting De Nederlandse Speelgoedroute

Henk Brouwer, Voorzitter
Kastanjelaan 1
6955AM, Ellecom


---- --

Deel: ' Lancering van 'De Nederlandse Speelgoedroute' '
Lees ook