Lancering website weetjijwatikwil.nl


Welke Facebook-vrienden nodig jij uit op je begrafenis?

AMSTERDAM, 20121030 -- Op weetjijwatikwil.nl kun je op een eenvoudige manier aangeven hoe jij wilt dat je uitvaart wordt geregeld. Wordt het een begrafenis of crematie? Stemmig of een feestje? Bloemen? Welke muziek? Wie mogen er komen? Via een koppeling met Facebook kun je een lijst van genodigden aanmaken. Niemand krijgt wat jij invult te zien. Wel kun je ervoor kiezen om het aan iemand door te sturen of om je inlogcode aan je nabestaande(n) te geven. En je kunt uitdraaien hoe jouw laatste dag eruit moet zien. Zowel voor jezelf als voor je nabestaanden kan weetjijwatikwil.nl hartstikke handig zijn.

Vraag over Facebook vormde aanleiding tot het idee
De ontwikkelaars van weetjijwatikwil.nl stelden elkaar ruim een jaar geleden de vraag: wie van onze Facebook vrienden zouden we op onze begrafenis uitnodigen? Dat leverde een stevige discussie op. Het bleek dat we er nooit eerder over hadden nagedacht. Niemand vertelt elkaar wat ze nu eigenlijk willen, aan muziek, aan koffie met cake of aan foto's.... gek eigenlijk! Of het nu een stapeltje papier is of een cloud, in de Nederlandse genen zit het niet om de wensen op dit vlak tijdig vast te leggen.

Indicatief kostenplaatje
Natuurlijk kun je in de loop der tijd je wensen aanpassen. Gewoon nogmaals inloggen en andere keuzes maken. Daarbij komen vragen aan de orde als: Moet een LinkedIn, Facebook of Twitterprofiel blijven bestaan na mijn overlijden? Wat wordt mijn laatste Tweet? Hoe moet mijn uitvaart worden gefinancierd? Natuurlijk komen ook alles voor de hand liggende keuzes aan de orde. Met een simpele druk op de knop krijg je vervolgens een indicatie van wat het geheel op basis van de gemaakte keuzes zou kosten.

Geheel gratis
Alles onder het motto: Fijn te weten dat ik weet wat ik wil. En: weet jij wat ik wil? Want de uitdraai van je wensen kun je doorsturen naar je naasten. En hen vragen om ook eens te surfen naar weetjijwatikwil.nl Omdat het voor jou ook fijn is om te weten wat zij willen. weetjijwatikwil.nl  is geheel gratis. En zeer vernieuwend. Ook voor de verzekeringswereld, die nu echt de klant centraal moeten stellen. Stuur de verzekeringsadviseur maar een uitdraai. Met de boodschap: U kunt mij veel vertellen, maar voordat u dat doet, mail ik u wat ik wil.  

De oprichters
www.weetjijwatikwil.nl staat sinds vandaag live. Alleen een emailadres is nodig om een account aan te maken. Verdere persoonsgegevens zijn niet nodig.Weetjijwatikwil.nl is opgezet door Daniel Luthra (Zoetermeer, 17 jaar), Marcel Hulsman (Amsterdam, 31 jaar), Robbert Brantz (Leidschendam, 42 jaar) en Gert Jan Bennen (Amsterdam, 51 jaar).

Kijk hier voor een presentatie van de site weetjijwatikwil?.


Deel: ' Lancering website weetjijwatikwil.nl '
Lees ook