Ingezonden persbericht


Lanceringsprogramma Morningstar Europe is afgerond

AMSTERDAM, woensdag 26 september 2001

Morningstar, wereldwijd marktleider in informatie over beleggingsfondsen, begint vandaag haar activiteiten in Frankrijk. Daarmee is het unieke pan-Europees platform voor fondsinformatie nu compleet. In zes maanden tijd heeft Morningstar Europe in zes landen succesvol activiteiten gestart. De informatie is voor particuliere beleggers op de diverse websites gratis toegankelijk. Verscheidene high profile ondernemingen behoren inmiddels tot de cliënten van Morningstar Europe.

Actief in negen landen
Morningstar heeft sinds dit jaar activiteiten in zes Europese landen (VK, Nederland, Italië, Duitsland, Spanje en Frankrijk) en is tevens sinds 1999 actief in de Scandinavische landen (Zweden, Noorwegen en Finland). Deze pan-Europese onderneming biedt onafhankelijke informatie aan particuliere beleggers. Ook voorziet Morningstar in informatie-oplossingen voor media, fondsgroepen en andere cliënten. Onderaan dit bericht vindt u een lijst met cliënten van Morningstar.

Morningstar helpt beleggers hun doelen te bereiken De sleutel tot succesvol beleggen met fondsen is het volledig doorzien van het potentieel van het fonds. Morningstar helpt beleggers hun doelen te bereiken door hen van informatie en analyses te voorzien, nodig om zowel individuele fondsen als portefeuilles van fondsen te analyseren en te onderzoeken in welke markten en sectoren er wordt belegd.

Gecentraliseerde datacollectie en één Europese database Morningstar heeft in Europa één centraal punt gecreëerd ten behoeve van de verzameling, validatie en verspreiding van fondsinformatie. Voor fondsgroepen betekent dit dat het rapportageproces snel en gemakkelijk kan verlopen en voor beleggers betekent dit betere en recentere informatie. Deze nieuwe geaggregeerde Europese fondsendatabase bevat unieke informatie over 19 286 fondsen (25 825 fondsklassen) en maakt het mogelijk om fondsen op een objectieve manier te vergelijken en te analyseren in een industrie die steeds meer pan-Europees opereert. Het op een dergelijke wijze analyseren van fondsen was tot vandaag nog niet mogelijk.

Deel: ' Lanceringsprogramma Morningstar Europe is afgerond '
Lees ook