PRWORKS

Landal GreenParks neemt 33 Gran Dorado resorts over

Voorburg, 23 juli 2001 - Gran Dorado verkoopt per heden Beheer & Projecten B.V. inclusief de managementcontracten van 33 resorts aan Landal GreenParks.
Het gaat om 30 Nederlandse en 3 Belgische Gran Dorado resorts met ruim 4.500 vakantiewoningen. De resorts zijn in handen van particuliere eigenaren waarvoor Gran Dorado Beheer & Projecten de commerciële exploitatie verzorgt. Op 1 september 2001 worden de aandelen van Gran Dorado Beheer & Projecten overgedragen.

Landal GreenParks zal de verantwoordelijkheden van Gran Dorado overnemen, bestaande uit o.a. de verhuur en het management. Het kantoor in Groningen, waar circa 160 medewerkers in dienst zijn, blijft gehandhaafd. De medewerkers in de resorts zijn in dienst van het resort zelf. Hierin komt door de nieuwe structuur geen verandering.

Goede concurrentiepositie
'Deze stap past in onze strategie om te groeien door middel van het afsluiten van verhuur- en managementcontracten. We worden hiermee een belangrijke speler in Europa', aldus algemeen directeur Leo van der Meer van Landal GreenParks. 'De parken passen qua ligging, kwaliteit en uitstraling goed bij ons profiel van rust en ruimte. In Nederland vergroten we onze aanwezigheid, en we krijgen nu ook parken in gebieden waar we nog niet vertegenwoordigd waren, inclusief een drietal in de Belgische Ardennen'.

Geen gevolgen voor werkgelegenheid
Jan van der Dussen, algemeen directeur Gran Dorado Group, is zeer tevreden met de overeenkomst. 'Bij de keuze van een partner stond het gezamenlijke belang van de 33 resorts en van de medewerkers voorop. Wij zijn blij dat we hun belangen goed hebben behartigd. Het kantoor van Beheer & Projecten blijft in Groningen en blijft op de huidige wijze functioneren', aldus Van der Dussen.

Uitspraak NMa oorzaak overeenkomst
Het vinden van een nieuwe partner werd noodzakelijk door een uitspraak van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa). Die bepaalde dat de joint venture Gran Dorado Leisure en Center Parcs een deel van haar activiteiten zou moeten afstoten aangezien zij een te groot marktaandeel op de Nederlandse markt voor vakantieparken zou krijgen. De NMa heeft inmiddels haar goedkeuring verleend aan de overname van Gran Dorado Beheer & Projecten B.V. door Landal GreenParks. Met deze overname ontstaat er immers een concurrerende speler in de bungalowvakantiemarkt die een substantiële bijdrage kan leveren op het gebied van nieuwe marktontwikkelingen.

Overgangsperiode
Op 1 september 2001 wordt een Service Agreement afgesloten tussen Gran Dorado en Landal GreenParks, waarin wordt beschreven welke activiteiten in de periode tot 1 september 2002 worden ondernomen voor de 33 Beheer & Projecten resorts en de financiële afrekening daarvan. Omdat het een aandelentransactie betreft, blijven alle contracten ongewijzigd.

De periode 1 september 2001 tot 1 september 2002 dient als overgangsperiode. Alle sales en marketing activiteiten blijven tot 1 september 2002 plaatsvinden onder de naam Gran Dorado. Daarna neemt Landal GreenParks de exploitatie volledig over en worden de resorts van zowel Beheer & Projecten B.V. als Landal GreenParks in één brochure opgenomen.

Landal GreenParks
Landal GreenParks exploiteert in Nederland, Duitsland en Tsjechië 16 bungalowparken met in totaal 3.800 vakantiebungalows. Daarnaast beschikt Landal over 1.515 campingplaatsen. Bij het bedrijf werken ruim 900 medewerkers. In 2000 werd een omzet van 75 miljoen euro (166 miljoen gulden) gerealiseerd. In de afgelopen twee jaar is een bedrag van 22,7 miljoen euro (50 miljoen gulden) geïnvesteerd in vernieuwingen en uitbreidingen van de bestaande parken. Het bedrijf richt zich nadrukkelijk op gezinnen met jonge kinderen en senioren die natuur, rust en ruimte zoeken.


- EINDE PERSBERICHT -

Voor meer informatie (niet voor publicatie):

Landal GreenParks
L.A. van der Meer,
algemeen directeur
Telefoon: 070 - 3003542
www.landal.nl

Gran Dorado Group
J. van der Dussen,
algemeen directeur
Telefoon: 020 - 5606127
www.grandorado.com

23 jul 01 09:20

Deel: ' Landal GreenParks neemt 33 Gran Dorado resorts over '
Lees ook