Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 27-09-2001 Politiebericht storing Landelijk Telefoonnummer Politie Donderdag 27 september 2001

Landelijk Telefoonnummer Politie in politieregio Limburg-Zuid niet bereikbaar:

Sedert vanmorgen omstreeks 10.00 uur blijkt het Landelijk Telefoonnummer Politie 0900-8844 in de politieregio Limburg-Zuid niet meer bereikbaar te zijn. Rond dit tijdstip meldden tientallen bellers via het alarmnummer 112 dat zij vruchteloos probeerden te bellen met het landelijk telefoonnummer politie in de politieregio Limburg-Zuid. Zij kregen allen een gesprekstoon of kregen een bandje te horen waarop de kosten van het telefoongesprek werd gemeld waarna vervolgens het gesprek werd afgebroken.
Mobiele bellers of bellers uit andere delen van Nederland werden niet geconfronteerd met deze storing omdat zij op de telefooncentrale van het Korps Landelijke politiediensten in Driebergen terechtkwamen en vervolgens gewoon doorverbonden konden worden.

Bij een eerste onderzoek is gebleken dat de storing alleen de geografische gebieden betreft die worden aangekozen met de nummers 043, 045, en 046, het bewakingsgebied van de politie in de regio Limburg-Zuid.
Naar de oorzaak van de storing wordt momenteel een onderzoek ingesteld. Nog geheel onbekend is hoe lang de storing zal duren. Het alarmnummer 112, dat alleen bestemd is voor verzoeken om dringende hulp, functioneert normaal.

Deel: ' Landelijk nummer Politie Limburg-Zuid tijdelijk onbereikbaar '
Lees ook