Landelijke Actieweek tegen Racisme, Islamofobie, Antisemitisme gestart


AMSTERDAM, 20150315 -- Samen tegen racisme, islamofobie, afrofobie en antisemitisme. Dit motto staat centraal op de landelijke demonstratie en manifestatie in Amsterdam op 21 maart 2015, De Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie.

De organisatoren roepen ertoe op islamofobie als discriminatiegrond te erkennen, racisme tegen moslims te bestrijden en meer aandacht te schenken aan het Nederlandse slavernij- en koloniale verleden. Zij pleiten daarnaast voor een actieplan tegen discriminatie op de arbeidsmarkt en in het onderwijs, stoppen met etnisch profileren door de politie, voor een menswaardig asielbeleid en 24 uursopvang voor vluchtelingen

Het programma op zaterdagmiddag 21 maart 2015 in Amsterdam:

o Vanaf 13 uur zullen de demonstranten zich op de Dam verzamelen. Daar spreken Abdou Menebhi (namens Comité 21 maart) en Maryama Omar (Somalische vluchtelinge).

o Om 13.30 loopt de demonstratie vanaf de Dam via Rokin, Munt, Vijzelstraat en Stadhouderskade naar het Museumplein (NW-hoek).

Aankomst circa 14.30 uur.

o Vanaf 15 uur tot 17 uur is er tijdens de manifestatie op het Museumplein een afwisselend cultureel programma. Sprekers zijn onder meer Anousha Nzume, Tanja Jess, Mariëtte Patijn (FNV) en Humberto Tan (o.v.).

In de voorafgaande landelijke Actieweek, van 14 tot 20 maart, zijn er tal van bijeenkomsten en debatten voor vele doelgroepen, biedt men op 17 maart (13 uur) een petitie aan de Tweede Kamer aan en stellen "ambassadeurs" het thema in het bedrijfsleven, onderwijs en religieuze organisaties aan de orde.

Dit alles wordt evenals vorig jaar georganiseerd door het Comité 21 maart, ditmaal inhoudelijk en anderszins gesteund door tachtig organisaties, waaronder de landelijke FNV, het Landelijk Beraad Marokkanen, de Raad van Kerken Amsterdam en Kerk in Actie.

Zie verder: https://www.21maartcomite.nl  www.facebook.com/comite21maart 

https://www.facebook.com/events/ -


Deel: ' Landelijke Actieweek tegen Racisme, Islamofobie, Antisemitisme '
Lees ook