Hoogvliet, deelgemeente Rotterdam


609. Landelijke campagne Meningokokken C

24 mei 2002

Alle kinderen in Nederland (3,4 miljoen) van 14 maanden tot en met 5 jaar en 15 tot en met 18 jaar worden binnenkort gevaccineerd tegen Meningokokken C. In Rotterdam gaat dat gebeuren op 2, 3 en 4 juli 2002 in de Ahoy. Daar kunnen ook Hoogvlietse kinderen terecht.

Voor de zomervakantie worden alle kinderen in Nederland (3,4 miljoen) van 14 maanden tot en met 5 jaar en 15 tot en met 18 jaar gevaccineerd tegen Meningokokken C. In Rotterdam gaat dat gebeuren op 2, 3 en 4 juli 2002 in de Ahoy. In de gemeenten die vallen binnen het werkgebied van de GGD Rotterdam, start de vaccinatie eerder, op 27 en 28 juni 2002. Priklocaties in deze gemeenten zijn veelal sporthallen In september 2002 volgt de groep kinderen tussen de 6 en 14 jaar. In totaal krijgen 180.000 kinderen een oproep. De uitvoering van de vaccinatiecampagne voor deze regio is in handen van de GGD Rotterdam en omstreken.
Wie krijgen een oproep

In de gemeenten Rotterdam (incl. Hoek van Holland en Pernis), Albrandswaard, Barendrecht, Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek, Bleiswijk, Capelle aan den IJssel, Heerjansdam, Krimpen aan den IJssel en Ridderkerk, krijgen alle kinderen tussen de 14 maanden en 19 jaar een oproep. Ook als zij al eerder zijn gevaccineerd voor Meningokokken C. Medio juni ontvangen alle kinderen vanaf 14 maanden tot en met 5 jaar en kinderen van 15 tot en met 18 jaar een oproep. Daarin staat ook precies aangegeven op welke dag, locatie en tijdstip het kind wordt verwacht. Kinderen van 6 tot en met 14 jaar ontvangen in september 2002 een oproepbrief.
Omvangrijke operatie

GGD Rotterdam en omstreken is verantwoordelijk voor de uitvoering van de landelijke campagne in deze regio. Zij doet dit in nauwe samenwerking met de entadministratie (verantwoordelijk voor het vaccin), de thuiszorgorganisaties en andere gezondheidsinstellingen. Om bijna 90.000 kinderen voor de zomer en in zon kort tijdsbestek te kunnen vaccineren, zijn per dag zon 250 medewerkers nodig. Er zijn 60 medewerkers die prikken, verder zijn artsen aanwezig en medewerkers voor de logistiek, begeleiding en administratie. Dit zijn medewerkers van de GGD, entadministratie, de thuiszorgorganisaties en andere gezondheidsinstellingen. Er is berekend dat er gemiddeld 80 vaccinaties per uur kunnen worden gegeven. Dit gebeurt onder toezicht van een arts. Per locatie ligt het aantal vaccinaties gemiddeld tussen de 1.400 en 20.000 per dag.
Meer informatie

Voor meer informatie over de vaccinatiecampagne kunnen geïnteresseerden terecht op de speciale website www.vaccinatie.minvws.nl en de gratis publieksinformatielijn van het ministerie van Volksgezondheid,Welzijn en Sport (WVS): 0800-3008051. Voor specifieke vragen over de prikdata, locaties etc. is er de informatielijn van GGD Rotterdam en omstreken: 0800-0994499. Op de website van GGD Rotterdam, www.ggd.rotterdam.nl, is ook meer informatie te vinden en is er een directe link met de landelijke website.

Deel: ' Landelijke campagne Meningokokken C in Rotterdam '
Lees ook