Landelijke doorbraak voor Achterhoekse Kiek Now Us


MARIENVELDE, 20130722 -- Ze bestaan al 10 jaar, maar nu lijkt het moment voor landelijk succes aangebroken te zijn. De Achterhoekse dialectrock band Kiek Now Us lanceerde ruim een week geleden hun nieuwe single, getiteld “Wi-j goan niet noar huus” en sindsdien gaat de band als een speer en volgen de successen elkaar in rap tempo op!

Kiek Now Us speelt al jaren lang onvervalste rock & roll muziek. Sinds 2004 toeren de vijf bandleden ieder jaar door voornamelijk Oost-Nederland. Ook timmert de band al langer aan de weg met eigen nummers en werden er in eigen beheer al een aantal singles uitgebracht. De meest recente kwam onlangs uit, maar de band pakte het deze keer anders aan. “Wij hebben het team rondom onze band behoorlijk uitgebreid”, aldus zanger en gitarist Lars Karnebeek. “Toevallig kwamen we in contact met André Wienen, onze nieuwe manager, en al snel bleek er een enorme klik te zijn met ons als band. Samen met hem zijn we op zoek gegaan naar de juiste ervaren mensen op de juiste plaats om Kiek Now Us naar een hoger niveau te tillen”, vult Karnebeek aan.

Het resultaat is dat er nu een management, boekingskantoor, producer, promotiekantoor en A&R manager met de band samen werkt en met succes! “Wi-j goan niet noar huus”, geproduceerd door Michiel Hoogenboezem, werd door Giel Beelen opgepakt en een week later stond Kiek Now Us in de ochtendshow op 3FM, gevolgd door een uitgebreide mediatour door Nederland, langs verschillende radiostations. “Radio2 heeft de single op de playlist staan en draait hem iedere dag.” geeft Karnebeek aan en ook andere 3FM DJ’s, waaronder Timur Perlin, hebben de plaat inmiddels omarmd en gedraaid.

Afgelopen vrijdag nam Kiek Now Us de videoclip op, tijdens het Veenhoop Festival, waar ze op het laatste moment geboekt waren, als support act voor Rowwen Heze. Komende dinsdag volgt een nieuw hoogtepunt voor de band. Ook Edwin Evers van Radio538 steunt de nieuwe single, dus zijn de bandleden daar ’s ochtends live te horen in het programma Evers Staat Op.

Op de vraag of dit de landelijke doorbraak is voor Kiek Now Us kan Lars Karnebeek duidelijk antwoorden: “Het begin is fantastisch en erg belangrijk, maar we zijn er nog lang niet. We moeten proberen deze trend de komende 2 jaar door te zetten en dan zijn we goed bezig. Wij gaan er in ieder geval volledig voor!”

De nieuwe single van Kiek Now Us is als download verkrijgbaar via de bekende kanalen. Meer informatie is te vinden op hun website www.kiek-now-us.nl en alle social media kanalen van de band. Later dit jaar zal er een EP verschijnen.


Deel: ' Landelijke doorbraak voor Achterhoekse Kiek Now Us '
Lees ook