PERSBERICHT - 04 MEI 2001

Landelijke Fietsdag is nu op 22 september

De 28e nationale tweewielermanifestatie wordt op zaterdag 22 september gehouden. Dan zal het officiële startschot voor de Landelijke Fietsdag om 9.00 uur in Goes plaatsvinden.

Ieder jaar vindt de ANWB/VVV Landelijke Fietsdag plaats op de tweede zaterdag in mei. Een maand geleden heeft Toerisme Recreatie Nederland, het bedrijf dat tekent voor de organisatie van het evenement, in overleg met zijn partners besloten de fietsmanifestatie op 12 mei te verplaatsen in verband met MKZ.

Honderden routes
Op 388 plaatsen in heel Nederland zullen naar verwachting zo'n 200.000 deelnemers op de pedalen stappen. Organisatoren van de Landelijke Fietsdag, ANWB en VVV, hebben ruim 235 fietsroutes samengesteld, met veel bezienswaardigheden onderweg. Het evenement is geen wedstrijd. Iedere route beslaat zo'n 35 kilometer. Daarom is er voldoende tijd en gelegenheid voor een - vaak gratis - bezoek aan een land- of tuinbouwbedrijf, museum, molen of andere bezienswaardigheid die in de route is opgenomen.

De Landelijke Fietsdag valt nu dus op 22 september aan het einde van de Week van het Platteland en aan het begin van de Week van het Landschap. Deze dag sluit onder andere goed aan bij het thema van de Week van het Platteland dat in het teken van Kennis staat. Doordat boeren en tuinders deze dag hun bedrijven openstellen kan de kennis van de recreant over de agrarische sector worden vergroot. Bezoekers kunnen zien en `proeven' hoe deze `Ondernemers van nature' werken; hoe ze omgaan met dieren, gewassen, natuur, milieu en landschap.

Energie
Bovendien valt de Landelijke Fietsdag samen met de Open Dag Duurzame Energie. Energiebedrijven, -onderzoekscentra en projectontwikkelaars vertellen en tonen de fietsers met welke innovatieve technieken ze duurzame energie opwekken en hoe men hier thuis mee aan de slag kan.

Routebeschrijvingen zijn vanaf medio augustus verkrijgbaar bij de deelnemende ANWB-vestigingen en VVV-kantoren en op 22 september tussen 09.00 en 13.00 uur bij de startpunten. Deelnemers die voor 17.00 uur een afgestempelde routekaart inleveren krijgen hiervoor een medaille als aandenken. Een route kost f 5,-. Een deel van de opbrengst van de routeverkoop is bestemd voor de Nederlandse Hartstichting.

De Landelijke Fietsdag wordt ondersteund door Sparta, Rabobank, Milner.

Voor informatie over de startpunten kunnen geïnteresseerden terecht bij de plaatselijke VVV. Consumenten kunnen het informatienummer bereiken tot en met 12 mei en vanaf 13 augustus 2001 via 070-3141460. Meer informatie is te vinden via www.landelijkefietsdag.nl of www.lekkerweg.nl

Deel: ' Landelijke Fietsdag vanwege MKZ verzet naar 22 september '
Lees ook