Ingezonden persberichtPERSBERICHT

Landelijke inzameling voor War Child

Amsterdam, 8 oktober 2001. Ondanks de crisis in Afghanistan zal de geplande landelijke horeca actie ten bate van War Child op woensdag 10 oktober doorgang vinden. De stichting War Child is van mening dat het juist nu hard nodig is om geld in te zamelen voor hulp aan kinderen in oorlogsgebieden. De opbrengst van de actie zal ten goede komen aan verschillende projecten van War Child waaronder een educatief programma voor Afghaanse vluchtelingenkinderen in Peshawar (Pakistan).

Op woensdag 10 oktober vindt voor de derde maal 'Feast voor Peace' plaats. Tijdens deze landelijke actie schenken honderden horecagelegenheden een deel van hun dagomzet aan War Child. Naast het genereren van inkomsten voor de hulpprojecten van deze organisatie, is deze actie tevens bedoeld om de Nederlandse bevolking te informeren over de activiteiten van War Child. Deelnemende restaurants staan op: www.feastforpeace.nl

War Child wil het leven van kinderen in oorlogsgebieden verlichten en een basis leggen voor een vreedzame toekomst. War Child specialiseert zich in psychosociale hulpverlening, waarbij gebruik wordt gemaakt van creatieve workshops. War Child heeft projecten voor kinderen uit Afghanistan, Bosnië-Herzegovina, Eritrea, Georgië, Kosovo, Siërra Leone, Soedan, Tibet en Tsjetsjenië.

EINDE BERICHT

Deel: ' Landelijke inzameling voor War Child gaat door '
Lees ook