Landelijke opvang na calamiteit in
zwembad.
 
De Stichting Hydrotherapie Nederland, een organisatie die zich sinds 1997 richt op advies, informatie, begeleiding en kwaliteitsonderzoeken in zwembaden, is er in geslaagd een landelijke opvang te realiseren na een calamiteit in een zwembad.
 
D.O.E.N.vof = Directe Opvang En Nazorg, is een organisatie die binnen de detailhandel zijn sporen al heeft verdient in calamiteittrainingen. Agressie-, conflict-, traumatrainingen, zijn naast de 24uurs bereikbaarheid voor opvang, de specialiteit van D.O.E.N.vof.

 
Ook kunnen de zwembaden, desgewenst gebruik maken van een nazorgtraject. Een wetenschappelijk onderzochte therapie, Eye Movement Desensitisation Reprocessing(E.M.D.R.), moet er voor zorgen dat medewerkers en nabestaanden van een calamiteit niet verder, en onnodig langer, getraumatiseerd blijven.
 
Verder dekken de navolgende organisaties het project Safe Wet World:
 
First Care = EHBO- Reanimatie- en Bedrijfshulpverlening- cursussen,  
AquaMedia = specialisten op de wet aansprakelijkheid Wet Hygiëne Veiligheid in Zwemgelegenheden en ARBO 

 
Voornoemde bieden de zwembaden een totaalpakket workshops, cursussen, trainingen, adviezen, informatie en begeleidingen om zwembaden, in de toekomst(lees managers, medewerkers en gasten), niet meer in de kou te laten staan.
 
Het veiligheidspakket heeft rekening gehouden met de wensen van de managers(die beslissen uiteindelijk of 'producten' levensvatbaar zijn). De trainingen zullen: plaats vinden op locatie, een klantvriendelijke prijs hebben, geen onnodig lange tijd behelzen en volledig gericht zijn op de waarborging van dekking op het gebied van de wettelijke aansprakelijkheid. Het veiligheidpakket gaat verder dan de wettelijke eisen die gelden voor de WHVZ- en ARBO-wetgeving.
 
Managers, die 29 september zijn benadert, hebben enthousiast gereageerd op het initiatief: Safe Wet World.  
In de toekomst zal het veiligheidsinitiatief een kwaliteitskeurmerk moeten garanderen voor een veilig zwembad. Gedacht kan worden aan een kwaliteitssticker, bij de ingang, van een veilige accommodatie.

 
Namens SWW Maarten Oomen, tel: 0347 322 503 06 510 200 86
                      
shn@multiweb.nl  www.aquabasic.nl  www.Doen-vof.nl   

Deel: ' Landelijke opvang na calamiteit in zwembad '
Lees ook