Gemeente Capelle a/d IJssel

Landelijke vaccinatiecampagne Meningokokken C

Alle kinderen tussen de 14 maanden en 19 jaar worden gevaccineerd tegen Meningokokken C. Dat heeft het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport besloten. Alle GGDen in Nederland zijn druk bezig met de voorbereidingen van deze grootschalige landelijke campagne. In Nederland zullen zon 3,4 miljoen kinderen worden gevaccineerd. In Capelle aan den IJssel gaat het om totaal 14.000 kinderen. Op 27 juni 2002 zijn 7.000 kinderen uit Capelle aan den IJssel aan de beurt. In Sporthal Schenkel worden dan alle kinderen vanaf 14 maanden tot en met 5 jaar en kinderen van 15 tot en met 18 jaar gevaccineerd. In september volgt de groep kinderen van 6 tot en met 14 jaar.

Medio juni ontvangen de kinderen een oproepkaart. Ook de kinderen die al gevaccineerd zijn. Op deze kaart staat precies aangegeven op welke datum en hoe laat ze in sporthal Schenkel worden verwacht voor een prik tegen Meningokokken C.

Omvangrijke operatie
GGD Rotterdam en omgeving is verantwoordelijk voor de uitvoering van de landelijke campagne in Capelle aan den IJssel. Dit wordt gedaan in nauwe samenwerking met de entadministratie (verantwoordelijk voor het vaccin), de thuiszorgorganisaties en andere gezondheidsinstellingen. Het werkgebied van de GGD Rotterdam omvat naast Capelle aan den IJssel de gemeenten Albrandswaard, Barendrecht, Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek, Bleiswijk, Heerjansdam, Krimpen aan den IJssel, Ridderkerk en Rotterdam (inclusief Hoek van Holland en Pernis).

In totaal worden 180.000 kinderen in deze omgeving gevaccineerd. Dit is een omvangrijke operatie. Om zoveel kinderen in zon korte periode te kunnen vaccineren, zijn per dag 250 medewerkers nodig. Er zijn 60 medewerkers die prikken. Verder zijn er artsen aanwezig en medewerkers voor de logistiek, begeleiding en administratie. Er is berekend dat gemiddeld 80 vaccinaties per uur kunnen worden gegeven onder toezicht van een arts. Het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) en de Stichting ter bevordering van de volksgezondheid en milieuhygiëne (SVM) hebben gezorgd voor de aankoop van de vaccins.

Meer informatie
Voor meer informatie over de vaccinatiecampagne kunt u terecht op de speciale website www.vaccinatie.minvws.nl. U kunt ook bellen naar de gratis publieksinformatielijn: 0800-3008051. Voor specifieke vragen over de prikdata, locatie, etcetera is er de informatielijn van GGD Rotterdam en omgeving: 0800-0994499. Op de website van GGD Rotterdam, www.ggd.rotterdam.nl is ook meer informatie te vinden en is er een link naar de landelijke website.

Deel: ' Landelijke vaccinatiecampagne Meningokokken C Capelle a/d IJssel '
Lees ook