Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen 09/13/99

'Waar jij voor staat, is nodig op straat'/
Maandag, 13 september 1999

Landelijke wervingscampagne van start

Vandaag start voor de politie een nieuwe landelijke wervingscampagne. De campagne ondersteunt de korpsen in hun wervingsactiviteiten en profileert de Nederlandse politie als werkgever. De campagne draagt het motto 'Waar jij voor staat, is nodig op straat' en komt tot en met december 1999 tot uiting in tv- en radiospotjes en in advertenties in de bladen.
De komende drie jaar zijn elk jaar 2000 nieuwe mensen welkom bij de 26 korpsen. In alle korpsen zijn op dit moment vacatures en in het regeerakkoord is afgesproken de politiesterkte uit te breiden naar 3400 plaatsen. Bovendien zal de komende tien jaar maar liefst eenderde van het huidige aantal medewerkers de politie verlaten.

Regionaal 'Past deze pet jou..?'

Naast de landelijke campagne blijven de korpsen ook zelf nieuw personeel werven. Regiopolitie Groningen begint vandaag met een nazomercampagne onder het inmiddels bekende motto 'Past deze pet jou...?'. Evenals vorig jaar worden jongeren vier weken lang in uitgaansgelegenheden als bioscopen en cafe?s geconfronteerd met de personeelsvraag van het Groningse korps. Daarnaast doet Regiopolitie Groningen op 24 en 25 september aanstaande mee aan de onderwijsbeurs in de Martinihal in Groningen.

Cijfers

De belangstelling voor Regiopolitie Groningen is goed. Via de landelijke banenlijn scoort het Groningse korps relatief gezien het beste bij mensen die bij de politie willen werken. Van de 8252 belangstellenden die tot augustus via de banenlijn reageerden, ging bij 576 mensen de voorkeur uit naar Groningen. In aantallen zit Groningen in de top vijf van de 26 regiokorpsen. De regionale campagne slaat nog steeds goed aan bij jongeren. De eerste zeven maanden van 1999 ontving Regiopolitie Groningen 773 sollicitaties. Hiervan zijn 51 mensen aangesteld als adspirant. Daarnaast zitten nog ruim 200 mensen in het selectietraject. Regiopolitie Groningen heeft jaarlijks ruimte voor 100 nieuwe agenten.

Informatie via bureau Voorlichting, tel. 050 - 599 5010. Persmappen met illustraties van de Landelijke campagne zijn beschikbaar bij bureau Voorlichting aan de Rademarkt

Deel: ' Landelijke wervingscampagne politie van start '
Lees ook