Landelijke Zaaidag voor Bijen en vlinders op 22 april 2016


UTRECHT, 20160411 -- Zowel in de stad als op het platteland vinden bijen te weinig voedsel. Daarom roepen imker Pim Lemmers en de Bijenstichting heel Nederland op om braakliggende veldjes in te zaaien met bij-vriendelijke bloemen. Bij voorkeur op 22 april, Dag van de Aarde. Door bloemenzaden in de aarde uit te strooien zorg je voor voedsel voor de bijen.

Door bloemenzaden in de aarde uit te strooien zorg je voor voedsel voor de bijen.

Deze bijen, vlinders en andere insecten bestuiven onze voedselgewassen zodat wij ook onze groenten, fruit en noten kunnen eten!

Bijen en andere bestuivers worden wereldwijd bedreigd. Een rapport van de Verenigde Naties geeft dat duidelijk aan.

De roep om de leefomgeving voor bijen te verbeteren  wordt steeds groter. Het is aan de politiek om de voor bijen zo giftige bestrijdingsmiddelen te verbieden. U kunt  de bijen al helpen door bloemen te zaaien en deze zaailocatie vervolgens op de website van het Bijenlint te vermelden.

Inmiddels hebben al meer dan 100 scholen aangegeven met hun leerlingen te willen gaan zaaien. Zij ontvangen een zaaipakket van het Bijenlint. Ook zijn er al vele andere zaailocaties aangemeld.

Let op: kies wel de juiste voedselplanten en zaden van biologische teelt! Op de website van de deelnemende partijen vind je meer informatie.


Deel: ' Landelijke Zaaidag voor Bijen en vlinders 22-4-2016 '
Lees ook