Landis NV

LANDIS LANCEERT NIEUWE INTERNETDIENST VOOR MKB: INTERNETDSL

UTRECHT, 12-10-2001 --
Voor ondernemers die op zoek zijn naar een betrouwbaar en vooral functioneel alternatief voor ISDN of analoge inbelverbinding introduceert Landis ICT Group in samenwerking met KPN Telecom een nieuwe breedbanddienst, tegen lage kosten, standaard voorzien van anti-virus software en bedoeld voor het MKB: InternetDSL. De dienst gaat dit najaar van start. Landis biedt de dienst aan via zijn uitgebreide netwerk van business partners. InternetDSL heeft in vergelijking met een inbelverbinding een aantal grote voordelen.

De overstap naar InternetDSL zorgt direct voor tijdwinst. Het is niet meer nodig in te bellen en in te loggen bij de Internetprovider, wat bij ISDN en een analoge verbinding wel nodig is.

Alles onder controle
Bedrijven zijn met InternetDSL namelijk altijd online, bovendien zonder tussenkomst van een Internetprovider. Het wordt vaak onderschat hoeveel tijd men kwijt is aan het opstarten van het modem, inbellen bij de provider, controleren van gebruikersnaam, controleren van wachtwoord en het relatief lange wachten op de Internetpagina. InternetDSL biedt een 16 keer snellere verbinding met het Internet dan ISDN. Met een inbelverbinding duurt het downloaden van een bestand van 2 MB een kwartier, met InternetDSL kan dat in één minuut. Ook zijn er Internettoepassingen mogelijk die met een normale telefoonlijn nauwelijks mogelijk zijn, zoals streaming audio of video.

Nota geen verrassing meer
Voor veel bedrijven is het moeilijk te voorspellen hoeveel zij iedere maand kwijt zijn aan Internetgebruik. Wanneer men een inbelverbinding heeft zorgt de telefoonrekening soms zelfs voor een complete verrassing. Met InternetDSL kan het hele bedrijf onbeperkt het net op voor een vast bedrag, wat het begroten van Internetgebruik mogelijk maakt.

Altijd online dus altijd bereikbaar
Met InternetDSL is men 24 uur per dag, 7 dagen per week online. Dit heeft positieve gevolgen voor de bereikbaarheid van het bedrijf. Medewerkers zien het direct wanneer er respons op een invulformulier op de bedrijfswebsite binnenkomt en kunnen daar snel actie op nemen. In plaats van eerst in te bellen kan de werknemer e-mails direct bekijken en reageren. Het aantal personen binnen een bedrijf dat met één InternetDSL verbinding van Internet gebruik kan maken, kan oplopen tot 50, in tegenstelling tot bij de meeste andere aanbieders. InternetDSL is zelfs bijzonder geschikt voor een LAN (Local Area Network), zonder de terugval in performance zoals bij een inbelverbinding.

Gereed voor de toekomst
Op dit moment is ruim tweederde van de Nederlandse bedrijven aangesloten op het internet. De verwachting is dat de groei door zal zetten en dat die zich met name op het gebied van breedbandverbindingen zal voordoen. Tegen het einde van het jaar 2001 zal naar verwachting 82% van de Nederlandse bedrijven op Internet aangesloten zijn. Breedbandverbindingen zullen daarbij inbelverbindingen voorbijstreven, met name vanwege de relatief gunstige prijs/prestatie-verhouding maar ook omdat steeds meer toepassingen op Internet een breedbandverbinding vragen. DSL zal binnen drie jaar de meest gebruikte breedband Internet-connectie zijn.

Veilig internet op
Veiligheid is een belangrijk punt voor de meeste ondernemers. InternetDSL is een stap in de richting van een solide security-oplossing omdat het standaard voorzien is van anti-virussoftware. Met InternetDSL is een op de klant toegesneden pakket mogelijk, zoals een firewall, die bijgeleverd kan worden. De gebruiker kan zelf bepalen welk niveau van beveiliging het meest wenselijk is. Een gatewaymachine/ firewall kan bijvoorbeeld binnen het bedrijf zelf neergezet worden, om op die manier alle touwtjes in handen te houden.

Geen Internet Provider meer nodig
Een onderscheidend punt van InternetDSL is dat het rechtstreeks toegang geeft tot Internet zonder tussenkomst van een Internet Service Provider. Die is met InternetDSL overbodig geworden. Dit bevordert niet alleen de snelheid van het netwerk, het is voor een ieder mogelijk zijn/haar eigen ISP voor het bedrijfsnetwerk te zijn. Zo is het mogelijk een domeinnaam te registreren of aan iedere werknemer een eigen e-mailadres te geven. Andere voorbeelden van diensten die men indien gewenst zelf kan beheren zijn een webserver, ftp en chat.

Internetgebruik blijft toenemen
Internetgebruik in Nederland groeit nog steeds explosief. Vier jaar geleden had nog geen derde deel van het Nederlandse bedrijfsleven toegang tot Internet, nu is dat aandeel gegroeid tot 70%. Verreweg de meeste bedrijven tot 50 werknemers hebben echter alleen de beschikking over een inbelverbinding met het Internet, hetzij analoog, hetzij via een ISDN-verbinding.

Profiel Landis Group N.V.
Landis Group is een full service organisatie actief op de Europese markt voor Informatie en Communicatie Technologie (ICT). Landis biedt een assortiment van gespecialiseerde oplossingen, diensten en opleidingen op het gebied van netwerkinfrastructuren voor spraak-, data- en beeldtoepassingen, op internet gebaseerde applicatieplatformen en de noodzakelijke beveiliging hiervoor. Landis heeft circa 3.000 medewerkers in dienst en is sinds 1998 aan Euronext Amsterdam genoteerd. Landis Group N.V. heeft vestigingen in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Denemarken, Noorwegen, Oostenrijk en Spanje. Landis werkt samen met toonaangevende leveranciers als Avaya, 3Com, Cisco Systems, Ericsson, Hewlett Packard, Lucent Technologies, Microsoft, Nokia, Nortel Networks, Novell, Oracle, Siemens, SUN Microsystems.

Deel: ' Landis lanceert nieuwe internetdiest voor MKB InternetDSL '
Lees ook