Landis NV

PERSBERICHT LANDIS GROUP N.V.

UTRECHT, 5 oktober 2001

LANDIS SCOORT MET BEDWEB

Landis Group N.V. heeft, via haar dochter Citee B.V. te Rijswijk, in de afgelopen weken een drietal contracten afgesloten voor implementatie van het door Citee ontwikkelde BedWeb concept ter waarde van ruim 5 miljoen gulden. BedWeb integreert functies voor communicaties, informatievoorziening en ontspanning op een open en op internet gebaseerd ICT-platform. BedWeb is ontwikkeld voor bijvoorbeeld hotels, medische centra maar ook voor vakantieparken.

BedWeb in hotels
Dinsdag 2 oktober 2001 heeft Staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat mevrouw drs. J.M. de Vries het BedWeb Business Hospitality System in het Crowne Plaza Den Haag -Promenade hotel officieel in gebruik genomen. Crowne Plaza Den Haag -Promenade hotel is hiermee het eerste hotel in Europa met een dergelijk systeem dat voorziet in communicatie, informatievoorziening en ontspanning op de hotelkamer.
Het BedWeb Business Hospitality System is een op internettechnologie gebaseerd digitaal platform dat hotelgasten communicatie, informatie en ontspanning op de hotelkamer biedt. De 'zakelijke' gast heeft - tegen betaling - 'state of the art technologie' ter beschikking, zoals high speed internet acces, e-mail, Microsoft Office Applicaties (zoals Word, Powerpoint en Excel) en een voorziening om laptops aan te sluiten zonder dat de eigen instellingen gewijzigd hoeven te worden. Binnenkort zal het Palace Hotel in Noordwijk geopend worden en ook dit hotel zal voorzien zijn van BedWeb Business Hospitality Systeem.

Web Application Suite
De BedWeb hotelapplicatie integreert alle geboden functionaliteit en heeft als basis van besturing de op internettechnologie gebaseerde Web Application Suite, ontwikkeld door Citee. Het hotel krijgt de beschikking over een deel van het BedWeb Intranet ten behoeve van communicatie met gasten en hotelstaf. Het hotel kan de inhoud hiervan zelf onderhouden met behulp van de Content Management Tool, die onderdeel is van de genoemde Suite.

BedWeb in ziekenhuizen
De primeur binnen medische centra betreft het Goudse Groene Hart ziekenhuis. De infrastructuur is identiek aan die van hotels. Aan het bed is echter gekozen voor een touchscreen dat gebruikt kan worden voor televisie: naast reguliere tv-zenders kunnen bijvoorbeeld eigen programma's van het ziekenhuis of bestaand voorlichtingsmateriaal worden getoond. Verder kan via het touchscreen radio, internettoegang, maar ook bijvoorbeeld bestaande ziekenhuisinformatie, zoals elektronische patiëntendossiers, verpleegoproep eenvoudig aan het bed worden geraadpleegd. Nog dit jaar zullen ca. 150 beeldschermen worden geplaatst in het Groene Hart Ziekenhuis. De overige 200 volgen in 2002.

BedWeb in vakantieparken
BedWeb is inmiddels in vergevorderde gesprekken bezig om het BedWeb Business Hospitality Systeem in een aantal bungalow- en vakantieparken in Nederland in te voeren.

Profiel Landis Group N.V.
Landis Group is een full service organisatie actief op de Europese markt voor Informatie en Communicatie Technologie (ICT). Landis biedt een assortiment van gespecialiseerde oplossingen, diensten en opleidingen op het gebied van netwerkinfrastructuren voor spraak-, data- en beeldtoepassingen, op internet gebaseerde applicatieplatformen en de noodzakelijke beveiliging hiervoor. Landis heeft circa 3.000 medewerkers in dienst en is sinds 1998 aan Euronext Amsterdam genoteerd.
Landis Group N.V. heeft vestigingen in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Denemarken, Noorwegen, Oostenrijk en Spanje. Landis werkt samen met toonaangevende leveranciers als Avaya, 3Com, Cisco Systems, Ericsson, Hewlett Packard, Lucent Technologies, Microsoft, Nokia, Nortel Networks, Novell, Oracle, Siemens, SUN Microsystems.

Deel: ' Landis sluit contracten af voor implementatie BedWeb concept '
Lees ook