rijksvoorlichtingsdienst


23 april kleurt nederland groen


28 maart 2014 - 15:25

de 'landmachtdag 2014' vindt woensdag 23 april plaats, verspreid over zo'n 200 locaties in nederland. circa 6.000 militairen kleuren die dag nederland groen om te vertellen, laten zien en laten ervaren wat zij voor en namens nederland doen. het is het hoogtepunt van het 200-jarig jubileum dat de landmacht vooral wil vieren met de samenleving, voor en namens wie zij optreedt.

met demonstraties van militair optreden, openbare beëdigingen en het tonen van militaire voertuigen op dorpspleinen, maar ook met activiteiten voor de jeugd, opknapwerkzaamheden voor goede doelen of een dagje vermaak voor hulpbehoevenden, zoeken de militairen van de landmacht dit jaar het directe contact met de nederlandse burger. de explosieven opruimingsdienst ruimt 23 april voor de gelegenheid in elke provincie een bom. in roermond zijn diverse demonstraties en grensverleggende activiteiten, waaronder een afdaling van de kathedraal. in nijmegen kunnen kinderen een vossenjacht doen. in zwolle is een commandopost ingericht voor de aansturing van groot aantal projecten dat in samenwerking met radio veronica wordt uitgevoerd onder de titel operatie200.

waar de landmacht op 23 april allemaal publieksactiviteiten organiseert, wordt de komende weken geleidelijk bekend gesteld via www.landmacht.nl/kl200. daarnaast zullen op enkele plaatsen in nederland verrassingsoptredens plaatsvinden. met alle activiteiten bij elkaar wil de landmacht zoveel mogelijk mensen de gelegenheid bieden zich een beeld te vormen van de huidige landmacht en de moderne militairen, die namens de samenleving hun eigen veiligheid riskeren en geweld toepassen als dat nodig is.

Deel: ' Landmacht introduceert nieuw soort open dag '


Lees ook