Ministerie van DefensieNieuwsberichten


Landmacht krijgt nieuw uniform

16-07-2001

Persbericht van het Ministerie van Defensie DV/PB075

De militairen van de Koninklijke Landmacht krijgen binnenkort een nieuw uniform, ontworpen door couturier Frans Molenaar. Dit heeft de Bevelhebber der Landstrijdkrachten luitenant-generaal A.P.P.M. Van Baal onlangs besloten.

Aangezien het huidige uniform reeds 40 jaar oud is en niet meer aan de eisen van deze tijd voldoet, heeft Frans Molenaar ruim twee jaar geleden op verzoek van de Landmacht een aantal nieuwe ontwerpen gemaakt. Uit een recent NIPO-onderzoek is gebleken dat meer dan 70 procent van het Landmacht-personeel en van de Nederlandse bevolking zijn gekozen ontwerp positief waardeert. Een draagproef toonde al eerder dat ook het draagcomfort van het nieuwe ontwerp onder militairen hoog scoorde.

Het nieuwe uniform, ook wel Dagelijkse Tenue genoemd, dragen militairen op kazernes en bij formele gelegenheden. Daarnaast wordt door alle Landmachtmilitairen tijdens oefeningen en uitzendingen het gecamoufleerde gevechtstenue gebruikt. Uiteindelijk zullen ongeveer 25.000 militairen in het nieuw worden gestoken.

Deel: ' Landmacht krijgt nieuw uniform '
Lees ook