START

Landmacht week in beeld bij Start op Zes

In tv-programma over werk en arbeidsmarkt bij SBS6

Landmacht week lang in beeld bij Start op Zes

GOUDA, 27 september 1999 - De Koninklijke Landmacht, een van de grootste werkgevers van Nederland, is binnenkort een week lang te zien in het tv-programma Start op Zes bij SBS6. De uitzending staat geheel in het teken van werken bij de Landmacht als Beroepsmilitair Bepaalde Tijd (BBT).

Start op Zes is het locatieprogramma over werk van Start Uitzendbureau en SBS6. De uitzending van zondag 3 oktober 1999, die in de week daarna dagelijks wordt herhaald, gaat dieper in op de mogelijkheden en functies als BBT'er. Jaarlijks heeft de Landmacht 3500 Beroepsmilitairen Bepaalde Tijd nodig. De Koninklijke Landmacht heeft Start ingeschakeld om kandidaten te werven voor gevechts- en gevechtsondersteunende functies.

Oefeningen
De opnamen voor Start op Zes zijn gemaakt op de Generaal-majoor de Ruyter van Steveninckkazerne in Oirschot. In de Landmacht-special vertellen officieren en BBT'ers over het dagelijks leven op een kazerne, de vele functies en doorstroommogelijkheden, de studiefaciliteiten met het oog op terugkeer in de burgermaatschappij en de realiteit van uitzending naar buitenlandse crisisgebieden. Verder zijn er beelden te zien van oefeningen, onder andere op de hindernisbaan en in het speciale oefendorp van de kazerne.

De uitzending van Start op Zes over werken bij de Koninklijke Landmacht begint zondag 3 oktober 1999 om 16.20 uur bij SBS6 en duurt een half uur. Het programma wordt vervolgens in de week daarna herhaald van maandag tot en met vrijdag van omstreeks 12.20 tot 12.50 uur en op zaterdag vanaf 16.10 uur.

De Koninklijke Landmacht is een professionele organisatie voor vrede en veiligheid met 33.000 medewerkers. De belangrijkste taken bestaan uit het verdedigen van het Nederlands grondgebied en dat van de bondgenoten, het uitvoeren van vredesoperaties en het bieden van humanitaire hulp.

Start is met 4200 medewerkers en 600 vestigingen de op een na grootste full-service arbeidsmarktintermediair in Nederland en marktleider op het gebied van detacheren. In totaal werken er dagelijks circa 60.000 uitzendkrachten en 11.000 gedetacheerde medewerkers via Start.

Deel: ' Landmacht week lang in beeld bij Start op Zes '
Lees ook