---

Ministerie van Defensie---

Afdaling Martinitoren bij Gironingen (Dennis Beek)

Landmachtmilitairen zorgen voor spectaculaire opening Giro dItalia

11-05-2002

Militairen van de Koninklijke Landmacht hebben vanmiddag (11 mei) op spectaculaire wijze de Giro dItalia geopend. Vanaf de Martinitoren in Groningen, dat vanwege het evenement tijdelijk is omgedoopt tot Gironingen, maakten de militairen met behulp van een touw een afdaling naar het bordes van het stadhuis. Van elk land dat aan de Giro deelneemt was de vlag in de openingsstunt verwerkt. Ook elders in de stad was de landmacht met verschillende activiteiten te vinden.

Op de Ossenmarkt in Groningen konden belangstellenden hun grenzen verleggen op de 22 meter hoge klimtoren en in een heliumballon, die een hoogte van 50 meter kan bereiken. Daarnaast was er een assortiment aan (simulatie)wapens en militaire voertuigen te zien. Op de Grote Markt was een Mobiel Informatie Centrum waar belangstellenden antwoord konden krijgen op vragen over werken bij de Koninklijke Landmacht.

De Koninklijke Landmacht is hoofdsponsor van het Festival di Gironingen. Zij ondersteunden het festival daarom ook met materieel en expertise. Zo is de tribune in het verbindingskanaal gebouwd op pontons. Daarnaast hebben eenheden van de genie twee loopbruggen gebouwd die meer bewegingsvrijheid voor het publiek creëerden. (Foto: Dennis Beek)

Zoekwoorden:

Deel: ' Landmachtmilitairen zorgen voor spectaculaire opening Giro d'Italia '
Lees ook