AutoRai

21-5-2001

LandRover Defender ster in avonturenfilm

De ultieme combinatie tussen vrouw en auto wordt waarschijnlijk gevormd door de Amerikaanse filmster Angelina Jolie en de Land Rover Defender.

In de film Tomb Raider, die vanaf 19 juli in Nederlandse bioscopen draait, speelt Angelina Jolie de hoofdrol van sexy avonturierster Lara Croft. Naast een heel bijzondere Land Rover: een Defender die is uitgerust met alle denkbare overlevingsapparatuur. Eveneens in juli staat de limited edition Defender Tomb Raider in showroom van de Nederlandse Land Rover dealers.

Computerkenners en spelletjesfreaks kennen Lara Croft al langer. Sinds 1995 is zij namelijk de hoofdrolspeler in het computerspel Tomb Raider, waarin de speler in haar huid kruipt om door s werelds lastigst begaanbare oerwouden, woestijnen en hoogvlakten te reizen. Voor haar werk als journaliste trekt de mooie en intelligente Lara er op uit om verborgen schatten, gezonken steden en verloren stammen op te sporen. Sinds de introductie van het spel zijn er vijf delen van het Tomb Raider-spel verschenen, waarin Laras missies steeds lastiger worden. Ruim 22 miljoen exemplaren van Tomb Raider zijn inmiddels verkocht en daarmee werd Lara steeds populairder. Wereldwijd groeide ze uit tot een icoon voor de avontuurlijke vrouw. Verkiezingen van look-a-likes zijn tot vandaag de dag geliefd.

Voor de film bleek de populaire Amerikaanse Oscar-winnares Angelina Jolie (25) een ideale Lara. Een Land Rover Defender vormde haar ideale reisgenoot. Laras voertuig wordt in de film op spectaculaire wijze vanuit een helikopter de binnenlandse jungles van Cambodja ingetakeld. Daar weet ze de extreem stoer uitziende auto flink de sporen te geven. Voor de film werden drie Defenders gebouwd, die elk meer dan 500 uur doorbrachten op Land Rovers afdeling Special Vehicles. Er zijn niet alleen roll-over-bars, beschermplaten, expeditiegereedschap, rijplaten, een lier voor en achter, en schijnwerpers gemonteerd, maar bijvoorbeeld ook een uitgebreid computersysteem dat is gekoppeld aan off-road navigatieapparatuur en telefoons.

Laras Defender is overigens niet de enige Land Rover die in de film valt te bewonderen. De complete reeks van het merk komt in Tomb Raider voorbij, dus ook de Freelander, de Discovery en de Range Rover. De laatstgenoemde speelt eveneens een prominente rol: als vierwieler van Laras vermogende aartsrivaal Manfred Powell. Zijn laaghartige handlangers volgen hem op de voet vanuit Land Rover Discoverys.

In aansluiting op de film verschijnen twee bijzondere versies van een Land Rover Defender Tomb Raider. Deze limited edition verschijnt namelijk als 90 Station Wagon en als 110 Crew Cab (voor het eerst op de Nederlandse markt). Gelijktijdig met de filmpremière - in juli - worden beide modellen in Nederland verwacht. Dat ze minstens zo spectaculair zijn als de Defender in de film, blijkt alleen al uit de lijst extras waarover deze autos beschikken. Deze bestaat uit: metallic lak in de kleur Bonatti Grey, lichtmetalen velgen die gedeeltelijk Gun Metal Grey zijn gespoten, een stalen kooiconstructie rondom de gehele cabine, een safari-imperiaal met vier vérstralers, verhoogde luchtinlaat, Bull Bar, beschermplaat stuurstangen, beschermrasters voor- en achterlichten, achteropstapbumper met trekhaak, aluminium tranenplaatafwerking in het in- en exterieur, een met zwart leer bekleed stuurwiel, stoelbekleding met zwart vinyl (het middengedeelte van zitting en leuning van de voorstoelen met een doppenprofiel), een met zwart vinyl bekleed opbergvak op de middenconsole en lichtmetalen knoppen voor de versnellingspook en de hendel voor de hoge en lage gearing. De zijkanten van de voorspatschermen zijn voorzien van een speciale Tomb Raider plaquette. De prijzen zijn nog niet bekend.

Deel: ' LandRover Defender ster in avonturenfilm '
Lees ook